Aanbieding

hond met kat

Wat een dappere hond! 

 
© Viral Paws - YouTube

Hond ziet verlaten kat in de sneeuw: wat hij doet is moeilijk te geloven (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Een honden(h)ouder heeft het moment vastgelegd waarop de familiehond een held werd toen hij het leven van een wanhopige kat redde.

Honden staan erom bekend mensen op verschillende manieren te helpen, maar hoe zit het met het helpen van een mede viervoeter? De hond in deze video laat zien dat honden iedereen helpen die het nodig heeft.

IJskoude omstandigheden

De hond en zijn verzorger waren aan het winterwandelen toen de hond plotseling iets verderop in de sneeuw zag liggen. De combinatie van ijskoude temperaturen en zware sneeuwval bemoeilijkte het zicht voor de man, maar het leed geen twijfel dat de hond iets had gezien.

De hond begon te trekken en te blaffen naar een donker voorwerp in de sneeuw. Toen de man dichterbij kwam zag de man dat zijn hond de kat greep en begon weg te slepen.

Hond is een held

Op dat moment besefte de man dat de hond wanhopig het leven probeerde te redden van een kat die bijna doodvroor.

De man volgde hem en filmde terwijl zijn hond de zwarte kat door de sneeuw bleef slepen totdat ze bij het hondenhok aankwamen. De ongelooflijke viervoeter duwde vervolgens de kat in het kleine houten huisje voordat hij erin stapte en tegen zijn patiënt aankroop. De hond wist instinctief dat de kat in nood was en onderdak nodig had.

We hopen dat beide dieren daarna naarbinnen zijn gegaan en zich lekker hebben kunnen opwarmen bij een lekker warm vuur.

That's the spirit!

Bekijk hier de indrukwekkende video:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen