Aanbieding

De mooiste hondenrassen: elegant, atletisch of gewoon ronduit schattig

Twee mooie hondenrassen: Border Collie en Rough Collie

Gesorteerd van klein naar groot, dit zijn de 15 mooiste hondenrassen! Welke is jouw favoriet?

Door Faïrouz Ben Salah

Bijgewerkt op

Hondenliefhebbers zijn het over één ding eens: lelijke honden bestaan niet. Toch vallen sommige rassen op door hun glanzend mooie vacht, hun snoezige gezichtsuitdrukking of hun atletische lichaamsbouw. Lees verder om 15 uitzonderlijke mooie hondenrassen en de mooiste honden ter wereld te ontdekken!

De mooiste kleine hondenrassen

#1 Klein maar fijn: de Cavalier King Charles-Spaniël

De Cavalier King Charles-Spaniël
©Fotyma / Shutterstock

Opvallende lange hangoren, speels en temperamentvol: de Cavalier King Charles-Spaniël (vernoemd naar de Spaniël liefhebbers, koning Charles I en Charles II, staat niet voor niets in de top tien van de meest populaire hondenrassen van populairste hondenrassen in Nederland. Wist je trouwens dat deze hond niet alleen tot de mooiste maar ook tot de duurste hondenrassen behoort? 

#2 Piepklein maar super dapper: de Chihuahua

De Chihuahua
©Otsphoto / Shutterstock

De Chihuahua is een van de kleinste hondenrassen ter wereld, maar daar laten deze moedige kameraden zich niet door afremmen. Vooral de langharige versie wordt tot de mooiste honden gerekend.

#3 De Franse Bulldog: Onweerstaanbaar schattig, maar pas op voor broodfokkers

De Franse Bulldog
©Mikhnyuk Galina / Shutterstock

Is het geen beeldje? Deze snoezige hondjes zijn onweerstaanbaar. De Franse Bulldog  doet het vooral goed bij stads-en flatbewoners. Maar opgepast voor broodfokkers: die veroorzaken bij dit ras door de extreem korte snuit regelmatig ademhalingsproblemen.

#4 Vriendelijk maar koppig, de Shih Tzu

De Shih Tzu
©Eli S / Shutterstock

Dit mooie hondenras is sociaal en vriendelijk, maar heeft een eigen willetje. Ondanks de eigenwijsheid behoort deze hond tot de rustige hondenrassen. De te schattige Shih Tzu weet ieders hart te veroveren.

#5 De Dwergkees: gemaakt om te knuffelen

De Dwergkees (Pomeriaan)
©Roman Zaiets / Shutterstock

De kleinste van de Duitse Spitz wordt ook wel Pomeriaan genoemd. Door de vrolijkheid en koddigheid lijkt dit ras gewoonweg gemaakt om te knuffelen. In de top 15 van de mooiste hondenrassen mag de Dwergkees niet ontbreken.

De mooiste middelgrote hondenrassen

#6 Een echte hartenbreker: de Beagle

De Beagle
©Kozub Vasyl / Shutterstock

Niet alleen verterend, maar ook heel fijn in de omgang: je snapt dat de Beagle tot de meest geliefde hondenrassen ter wereld behoort. Temparement en jachtinstinct maken deze mooie honden ideaal voor sportieve verzorgers die er graag op uittrekken. Deze hond breekt iedereens hart.  

#7 Australische herder: een echte superster

De Australische herder
©Danila_photo_02 / Shutterstock

Pienter, speels en aanhankelijk. Deze herdershond weet door de prachtige patronen op de vacht en vaak verschillende kleuren ogen werkelijk iedereen in te palmen. Deze middelgrote hond is niet voor niets een van de geliefdste hondenrassen van Nederland.

 #8 De Pitbull, een ondergewaardeerde schoonheid

De Pitbull
©Diego Thomazini / Shutterstock

Dit ras staat helaas bekend als vechthond. Zonde! Want daarmee doen wij de mooie, atletische en trouwe pitbull ontzettend tekort.

#9 Slim en elegant: de Border Collie 

De Border Collie
©Dekonne / Shutterstock

Deze elegante herdershond hoort zonder meer thuis in dit overzicht van de mooiste hondenrassen ter wereld. Maar dat niet alleen: de Border Collie blinkt uit in intelligentie en wil graag uitgedaagd worden. Hoe leuk is het om alle talenten te ontdekken en deze schoonheid helemaal tot bloei te laten komen.

#10 De Golden Retriever: een echte alleskunner 

De Golden Retriever
©Willson martin / Shutterstock

De Golden Rertriever is een ware duizendpoot. Deze mooie honden zijn vrolijk, speels en aanhankelijk en daardoor ideale kameraden voor het hele gezinMaar dat niet alleen. Als alleskunner wordt dit ras ook vaak ingezet als therapiehond of blindengeleidehond. 

#11 Zacht en vriendelijk: de Siberische Husky

De Siberische Husky
©Yulia_romaniy88 / Shutterstock

Deze Noorse sledehond  heeft een ongelooflijk doorzettingsvermogen. De husky is een zachte en vriendelijke allemansvriend die door de mooie looks iedereen iedereen om de vingers weet te winden.

#12 De Duitse Herder: een harde werker

De Duitse Herder
©McCann Michelle / Shutterstock

Politiehond, waakhond of schaapherder, de statige Duitse Herder maakt indruk als harde werker. Je begrijpt dat wij te maken hebben met een van de populairste hondenrassen ter wereld.

#13 De Rough Collie: een wereldberoemde tv –ster

De Rough Collie
©Rita_Kochmarjova / Shutterstock

De Langharige Collie of Rough Collie schopte het in de vijftiger jaren tot wereldberoemde tv-ster en komt dus zeker in aanmerking voor de titel van mooiste hond ter wereld. En dat is nog niet alles. Je hebt aan dit ras ook een heel trouwe kameraad of uitstekende schapendrijver.

De mooiste grote hondenrassen

#14 Snel, sierlijk en elegant: de Borzoi

De Borzoi
©Anastasiia Cherniavskaia / Shutterstock

Iedereen raakt onder de indruk van de sierlijk en atletisch gebouwde Borzoi. Dankzij het perfect gevormde lichaam weet deze Russische windhond extreme snelheden te bereiken. De uitzonderlijke vacht en elegant maken dit ras een andere kanshebber voor de titel van de mooiste hond ter wereld.

#15 Krachtig en vasthoudend: de Rottweiler

De Rottweiler
©BIGANDT.COM / Shutterstock

Sterk, moedig en volhardend: de Rottweiler is gewoon weg een plaatje van een hond. Dat dit grote hondenras soms in een negatief daglicht staat doet niets af aan het prachtige uiterlijk. 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen