Franse Bulldog

Andere naam: Franse Bulie

Foto: volwassen hond ras Franse Bulldog
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Franse Bulldog heeft een levensverwachting van 9 tot 11 jaar.

Karakter

Grootte

Klein

Volwassen afmetingen

Teef 24 tot 32 cm
Reu 27 tot 35 cm

Volwassen gewicht

Teef 8 tot 13 kg
Reu 9 tot 14 kg
Vachtkleur
Zwart Wit Rood Zandkleurig
Vachttype
Zeer kort
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Franse Bulldog kost tussen de 1000€ en 1600€

Goed om te weten

Meer informatie over de Franse Bulldog

Oorsprong en geschiedenis van de Franse Bulldog

Wie het weet mag het zeggen, want het verhaal is nogal mysterieus. De Fransen claimen dat het een oerfrans ras is, maar volgens de Engelsen beweren stamt het af van de Buldog. Die invloeden zijn er zeker, maar hoe dan ook, de Fransen maakte er de bijzondere hond van die het nu is. 
Historisch gezien werd de Buldog zowel ingezet als rattenvanger als bewaker. Niet gek dat het de lievelingshond werd van slagers en wijnhandelaars, van wie hij de pakhuizen en stallen bewaakte.  Door de levenslustigheid en intelligentie karakter raakte dit in het begin van de 20e al snel populair onder edelen, elites, het Koninklijk paleis, maar ook als lijfwacht van sexwerkers en 'gespuis'. Tegenwoordig zie je de Franse Buldog overal.

FCI-Rasgroep en sectie van het ras de Franse Bulldog

  • Groep 9 - Gezelschapshonden

  • Section 11 : Small Molossian type Dogs

Opvoeding van de Franse Bulldog

De stijfkoppigheid van deze honden kan soms bijna tot wanhoop drijven. Maar je komt een heel eind met een aanpak die zowel duidelijk als geduldig en fair is. 

Die koppigheid geldt trouwens alleen van de buitenkant.  Een bully is  ook heel gevoelig en een ruwe of onfaire behandeling kan de relatie beschadigen. 

In het ideale geval vind je de juiste balans tussen strengheid en zachtheid. Zoek bijvoorbeeld naar leuke en educatieve spelletjes en geef af en toe een snack als beloning. De metafoor van "de ijzeren vuist met een fluwele handschoen" is op het lijf geschreven.

Hoe dan ook: denk nooit dat kleine hondjes geen training nodig hebben. Elke hond, ongeacht de grootte, verdient het op om opgevoed te worden. 

 

 

 

 

 

 

Training should start early, and he must learn the basics quickly to allow him to properly integrate into his social group and society overall. 

Despite what it may seem, the French Bulldog has a sensitive personality, with aggressive and coercive approaches only damaging his relationship with his owner. 
The approach to training this dog will have to be softened so as not to harm him, both physically and emotionally. Fun training environments should be fostered, with games and/or treats given as rewards. 

For this pet, the expression to use “an iron fist a velvet glove” could not be more appropriate. 

Finally, his training shouldn’t be neglected on the pretext that he is a small dog. Regardless of the size of the dog we adopt, proper training is always necessary. 

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Franse Bulldog

Over het algemeen betaal je ongeveer tussen de €1000,- en €1600 voor een Franse Buldog, afhankelijk van de leeftijd, de stamboom en de sekse.

Voor een Franse Buldog met een mooie stamboom kan de prijs oplopen tot €3200. 

Qua onderhoud moet je denken aan maandelijks ongeveer €40 à €60. Dat zou voldoende moeten zijn voor goede kwaliteit hondenvoeding, verzekering en verzorging.

Wil je een hond van het ras Franse Bulldog?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Franse Bulldog ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Franse Bulldog geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: