Épagneul Français

Andere naam: Franse Spaniel

Épagneul Français
Volwassen Épagneul Français

De Épagneul Français is intelligent en bereikt al heel vroeg de volwassen grootte: bij sommige exemplaren is dit al na drie maanden het geval. Het is een zeer zachtaardige, gemakkelijk te trainen gezelschapshond die zeer sociaal is tegenover zijn soortgenoten en buitengewoon lief is voor kinderen. Daarnaast is hij een uitstekende werk- en gezelschapshond voor het hele gezin.

Algemene informatie Épagneul Français

Hoe oud wordt een Épagneul Français? :

7

19

12

14

Karakter :

Jager

Grootte Épagneul Français :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

Hij stamt rechtstreeks af van de kwartelhond, die wordt genoemd in het “Livre de la Chasse” (Engels: boek over de jacht) van Gaston Phoebus. De oorsprong ervan gaat minstens terug tot de 13e eeuw, een tijd waarin hij voornamelijk werd gebruikt als jachthond voor wilde vogels. Sindsdien heeft de Engelse Setter de voorkeur omdat deze aanzienlijk sneller is. In de vorige eeuw stierf de Épagneul Français bijna uit en werd gered door de priester Fournier. De FCI erkende het ras officieel in 1955.

FCI groep

FCI groep

Groep 7 - Voorstaande honden (Pointer honden)

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Épagneul Français

Épagneul Français
Épagneul Français
Épagneul Français

Grootte Épagneul Français

Teef : 54 tot 61 cm

Reu : 55 tot 63 cm

Gewicht Épagneul Français

Teef : 24 tot 26 kg

Reu : 24 tot 26 kg

Vachtkleur Épagneul Français

Vachttype

Oogkleur Épagneul Français

Bruin

Uiterlijke kenmerken Épagneul Français

De Franse spaniël lijkt enigszins op de Epagneul Breton, maar is groter (soms 10 cm). Hij is sterk en robuust zonder zwaar gebouwd te zijn, en heeft een prachtig getekende kop die niet te sterk en niet te droog is. De ogen hebben een zachte uitdrukking en zijn ovaal. De oren, die dicht bij het lichaam liggen, staan ​​iets naar achteren. De poten zijn recht. De staart reikt tot aan het spronggewricht.

Goed om te weten

Karakter

66%

Aanhankelijk

Het is een prettige gezelschapshond die goed overweg kan met alle leden van zijn sociale groep.

66%

Speels

Hij houdt van spelen als hem dat wordt gevraagd. Wees echter voorzichtig met werpspelletjes, want deze versterken zijn achtervolgingsinstinct.

66%

Rustig

Hij is nogal gereserveerd en heeft een tamelijk zachtaardig karakter. Wanneer aan de behoeften van de Épagneul Français wordt voldaan, is hij binnenshuis een rustige hond.

66%

Intelligent

Het zijn volgzame honden die al snel begrijpen wat er van hen gevraagd wordt. 

100%

Jager

Deze spaniël is een volbloed jachthond en is geschikt voor de jacht op het water en in het struikgewas. Hij heeft een goed reukvermogen, maar is minder snel dan andere pointers.

33%

Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

Hij is erg sociaal en altijd vriendelijk tegen gasten, ook als hij ze nog niet kent.

66%

Onafhankelijk

Hoewel deze hond een zeer prettige metgezel is, is het ook een jachthond die zelfstandig initiatieven kan nemen en zijn activiteiten kan voortzetten zonder dat zijn baasjes nodig zijn.

Gedrag Épagneul Français

66%

Kan goed alleen zijn

Deze hond houdt er niet zo van om alleen te zijn, maar kan wel omgaan met periodes van afwezigheid van zijn baasjes als hij daar van jongs af aan aan gewend is.

100%

Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

Omdat hij zeer gehoorzaam en ontvankelijk is, is het gemakkelijk en zelfs leuk om deze hond te trainen - zowel als gezelschapshond als als jachthond. 

De opvoeding moet zachtaardig en streng tegelijk zijn. Hij accepteert geen geweld.

33%

Blaft graag

Het zijn relatief stille honden die nauwelijks blaffen.

100%

Neiging om weg te lopen

Als hij een spoor ruikt en zijn omgeving niet beveiligd is, kan hij wegrennen zonder aandacht te schenken aan het feit dat hij zich steeds verder van zijn verzorgers verwijdert.

66%

Neiging om dingen kapot te maken

Als hij niet genoeg entertainment en lichaamsbeweging krijgt, kan hij soms domme dingen doen om zichzelf bezig te houden.

66%

Eetlust

Voedsel kan een goede motivatiebron zijn voor het ouderschap.

33%

Geschikt als waakhond

Hij wordt omschreven als gastvrij, zelfs tegenover vreemden, en is daarom geen goede waakhond.

100%

Geschikt als eerste hond

Deze gehoorzame, vrolijke en sociale hond is een zeer goede keuze voor beginners. Wanneer je er echter een adopteert, moet je er rekening mee houden dat hij een behoorlijk sterk jachtinstinct heeft.

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor Épagneul Français ...

Dieren ter adoptie

Is het ras Épagneul Français geschikt voor jou?

Doe de test

Levensstijl

66%

Kan de Épagneul Français in een appartement leven?

Hoewel deze jachthond zich zeker kan aanpassen aan het leven in een stadsappartement, is hij op het platteland beter af in een huis met een omheinde tuin.

100%

Behoefte aan beweging/ sportief

Zoals het een goede werkhond betaamt, heeft deze spaniël voldoende fysieke en mentale stimulatie nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. 

Als hij niet voldoende beweging krijgt via hondensporten (canicross, behendigheid, hondendansen, speuren), raakt hij gefrustreerd omdat hij niet kan gaan jagen.

66%

Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

Door zijn middelgrote formaat en goede karakter kan hij zijn baasjes gemakkelijk vergezellen op uitstapjes.

Gezelschap

66%

Kan een Épagneul Français samen met katten?

Als de Épagneul Français-puppy met katten is grootgebracht en zijn instincten onder controle zijn gebracht, kunnen deze dieren vreedzaam samenleven.

100%

Kan een Épagneul Français samen met honden?

Hij is erg sociaal en evenwichtig, wat betekent dat dit ras snel de gedragsregels van honden leert. Dit geldt vooral als de Épagneul Français van jongs af aan een goede socialisatie heeft genoten.

100%

Is de Épagneul Français een kindvriendelijke hond?

Hij heeft geduld met kinderen, zolang ze hem maar met respect behandelen.

66%

Is een Épagneul Français geschikt voor ouderen?

Door zijn evenwichtige karakter kan hij zich aanpassen aan veel verschillende levensstijlen, maar een te rustige levensstijl is niets voor hem. De verzorgers moeten, ongeacht hun leeftijd, dynamisch genoeg zijn om aan zijn behoeften te voldoen.

%}

Wat kost een Épagneul Français?

De prijs van een Épagneul Français varieert afhankelijk van de herkomst, leeftijd en geslacht. Een hond met een stamboekinschrijving kost gemiddeld € 700,-. 

De meest waardevolle lijnen kunnen worden verkocht voor maximaal € 850. 

Het gemiddelde budget dat nodig is voor de fysieke behoeften van een hond van dit formaat ligt rond de 50 euro per maand

Verzorging

Het verzorgen van deze jachthond is geen hele klus, maar moet wel regelmatig worden gedaan om te voorkomen dat er klitten ontstaan ​​of dat parasieten een kans krijgen. Zijn grote oren moeten regelmatig worden schoongemaakt om infecties te voorkomen. Dit geldt vooral na wandelingen in de regen.

Haaruitval

De ruiperiodes zijn matig, maar zijn er wel degelijk.

Voeding Épagneul Français

Zowel industrieel geproduceerde als traditionele voeding is geschikt voor deze hond, die niet moeilijk te voeren is. Zijn dagelijkse rantsoenen moeten worden aangepast aan zijn levensstijl en de omvang van zijn dagelijkse lichaamsbeweging. Eén maaltijd per dag is voor hem voldoende. Je kunt dit het beste 's avonds aan hem geven.

Gezondheid Épagneul Français

Hoe oud wordt een Épagneul Français?

13 jaar.

Sterk/ bestendig

Deze honden zijn robuust en worden dan ook vaak oud.

Kan goed tegen warmte

Tijdens de hitte moeten ze het rustiger aan doen.

Kan goed tegen kou

Tijdens de kou komen deze honden echt tot hun recht.

Neiging om snel aan te komen

Door zijn grote energie is hij niet vatbaar voor overgewicht en de problemen die daarmee gepaard gaan, zolang hij maar voldoende beweegt.

Veelvoorkomende ziektes

Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen