Aanbieding

Puppy's die hondenbrokken eten

Puppy's die hondenbrokken eten

© cliplab / Shutterstock

Wat zijn de beste hondenbrokken voor puppy's in 2024?

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Puppy's groeien erg snel en hebben meer energie nodig dan volwassen honden. Daarom is er een groot assortiment speciale hondenbrokken voor puppy's.

Hondenbrokken voor puppy's zijn bijzonder licht verteerbaar, smakelijk en eiwitrijk. Het wordt ten zeerste aanbevolen om jouw nieuwe kleine viervoeter te helpen groeien. De hondenbrokken geven ze alle voedingsstoffen die ze nodig hebben om groter en sterker te worden. Er zijn veel verschillende soorten puppyvoeding. Kies in ieder geval voor hondenbrokken van topkwaliteit wat zorgt voor een evenwichtige voeding. Vraag jouw dierenarts om advies voor wat betreft de hoeveelheid. De hoeveelheid voer die jouw hond nodig heeft is afhankelijk van het ras, gewicht, leeftijd en andere fysieke behoeften. De ideale voeding voor jouw puppy vindt je in speciaalzaken en online dierenwinkels. Krijg jij binnenkort je eerste pup? Bekijk dan onze vergelijkingstest om erachter te komen welke hondenbrokken wij het beste vinden voor puppy's van twee maanden oud. Je puppy zal er dol op zijn!

Waarom zou je jouw huisdier hondenbrokken moeten geven?

Puppy's hebben andere voedingsbehoeften dan volwassen honden. In hun groeifase kunnen ze hun geboortegewicht binnen enkele maanden vervijfvoudigen. Daarom hebben ze een dieet nodig dat aan hun energiebehoeften voldoet. Bovendien hebben puppy's een veel gevoeliger spijsverteringsstelsel dan volwassen honden. Hun magen zijn nog klein, maar ze moeten nog steeds veel eten. Daarom wordt droogvoer voor puppy's gekenmerkt door het feit dat het bijzonder licht verteerbaar is. Puppy's hebben ook meer eiwit en vet nodig dan volwassen honden. Daarnaast hebben ze meer fosfor en calcium nodig om hun botten te versterken. Als je jouw pup hetzelfde droogvoer geeft als een volwassen hond, bestaat het risico dat het een tekort krijgt en langzamer groeit.

Hoeveel gram hondenbrokken heeft een pup nodig?

Om erachter te komen hoeveel hondenbrokken jouw puppy per dag nodig heeft, moet je het gewicht en fysiologische behoeften kennen. Natuurlijk eet een kleine Jack Russell Terriër niet zoveel als een Leonberger! Je kunt dit overleggen met jouw dierenarts om erachter te komen hoeveel voedsel jouw pup per dag nodig heeft. Meestal geven de fabrikanten van hondenbrokken op de achterkant van de verpakking aan wat de exacte samenstelling van het voer is. Normaal gesproken heb je voor een puppy van een groot ras tussen de 300 en 400 gram hondenbrokken per dag nodig vanaf een leeftijd van twee maanden. Daarna moet je de hoeveelheid geleidelijk verhogen tot je de pup op de leeftijd van zes maanden 900 gram voer per dag geeft. Heb je een puppy van gemiddeld ras? Dan mag jouw puppy als hij 5 maanden oud is ongeveer 500 gram droogvoer per dag eten.

Moet je een bepaald merk droogvoer voor puppy's kiezen?

Bovenal moet je ervoor zorgen dat de hondenbrokken van topkwaliteit zijn, d.w.z. dat het is gemaakt met ingrediënten van hogere kwaliteit dan standaard hondenbrokken. De brokken moet uitgebalanceerd zijn en de hond voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig heeft voor een gezonde en comfortabele groei. Voordat je een pak hondenbrokken koopt, moet je kijken naar de samenstelling. De inname van eiwitten, vetten, vezels en calcium moet voldoen aan de behoefte van je puppy. Er zijn ook hondenbrokken voor puppy's met glutenintolerantie (zonder granen) en hondenbrokken voor gesteriliseerde puppy's (met minder vet om overgewicht te voorkomen). Als je ziet dat jouw puppy het goed doet, lekker speelt, heldere ogen heeft en een gezonde stoelgang, dan weet je zeker dat je de juiste hondenbrokken hebt gekozen!

Tot welke leeftijd moet een puppy hondenbrokken krijgen?

Naarmate jouw puppy groeit, is het belangrijk om de hondenbrokken te veranderen en over te stappen op voeding voor volwassen honden. Als je jouw hond puppyvoer blijft geven, kan deze snel te zwaar worden. De voeding voor puppy's is beduidend hoger in calorieën dan die voor volwassen honden, omdat de kleintjes meer energie nodig hebben om te groeien. Stop daarom met het geven van speciale hondenbrokken voor pups zodra ze volgroeid zijn. Afhankelijk van het ras komt dit moment vroeg of laat! Als het volwassen lichaamsgewicht van een hond minder dan 10 kg is, is de pup rond de 10 maanden volgroeid. Daarentegen kunnen rassen die eenmaal volgroeid meer dan 35 kg wegen, tot anderhalf jaar puppyvoeding krijgen.

Waarom eet mijn puppy zijn hondenbrokken niet?

Daar kunnen verschillende redenen voor zijn! Misschien vinden ze het nieuwe voer simpelweg niet lekker. Wanneer ze net beginnen met vast voedsel, kunnen ze in het begin ook moeite hebben om te wennen aan de nieuwe textuur. Van de zachte spenen van de moeder naar de harde brokjes gaan is een enorme verandering voor een kleine pup! Een andere mogelijkheid is stress door een veranderende omgeving. De pup is wellicht onwennig en enigszins bang. In dit geval moet je geduld hebben en wachten tot de pup is ingeburgerd. Het gebrek aan eetlust van jouw puppy kan echter ook een teken zijn van een gezondheidsprobleem. Raadpleeg bij twijfel altijd een dierenarts!

Waar kun je hondenbrokken voor puppy's kopen?

Als je hondenbrokken voor jouw puppy koopt, hebben speciaalzaken de voorkeur. Daar vind je premium voedingsmiddelen, terwijl supermarkten vooral standaardproducten verkopen. Daarnaast kun je ook brokken kopen bij de dierenarts. Ook op internet (bijvoorbeeld bij Bol.com, Amazon of in online dierenwinkels) is er een ruime keuze. Je kunt ook vergelijkingssites gebruiken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Je kunt ook koopgidsen lezen en onderzoek doen naar specifieke forums om in contact te komen met andere puppybezitters.

Dit artikel is een selectie die onafhankelijk door het Wamiz team is gemaakt. Als je op een link met de naam "affiliate link" klikt, betaalt de verkoper ons een commissie. Maar dat verandert niets voor jou en je huisdier! Affiliate links worden als zodanig aangeduid, omwille van de transparantie.