Aanbieding

Een puppy met een bal in zijn bek

Een puppy met een bal in zijn bek

© Kwiatek7 / Shutterstock

Het beste puppyspeelgoed van 2024

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Speelgoed is essentieel om de ontwikkeling van de pup te stimuleren en hen aan te moedigen hun omgeving te verkennen. Ontdek wat het beste puppyspeelgoed is van 2022 in ons overzicht!

Van knuffels tot piepspeeltjes, van kauwtouwen tot springkussens, er zijn talloze speeltjes voor puppy's. Houdt bij de keuze altijd rekening met de grootte van je hond en wat ze leuk vinden. Sommigen houden van knuffels die ze overal mee naartoe kunnen nemen, terwijl anderen liever met voorwerpen gooien. Er zijn ook speeltjes waarin je snoepjes kunt stoppen, perfect voor je pup tijdens de eerste dagen thuis. Door aan speelgoed te trekken, kan de hond zijn kaak versterken, terwijl kleurrijke knuffels de ontwikkeling van de ogen ondersteunen. Zorg voor robuust speelgoed, dat bestand is tegen kleine scherpe tanden. Komt jouw pup binnen een paar weken thuis? Begin nu met het vullen van zijn speelgoedkist met ballen, knuffels en allerlei soorten touwen. We hebben deze vergelijking gemaakt om je te helpen kiezen!

Waarom zou je speelgoed kopen voor je pup?

Wanneer puppy's hun moeder verlaten, kunnen ze zich een beetje verloren voelen. Hij ontdekt de wereld om hem heen, een nieuwe verzorger, een nieuw thuis en nieuwe gewoontes. 
Puppyspeeltjes introduceren wanneer jouw pup 2 maanden oud is zal hen helpen bij deze overgangsfase. Op deze manier leren ze spelen; ze vermaken zichzelf en zullen de eventuele stress snel vergeten. Ergens achteraan rennen of op kauwen zorgt voor ontspanning. Bovendien zitten puppy's altijd vol energie en hebben ze soms moeite om hun enthousiasme te kanaliseren. Je pup kan zich uitleven op een speeltje. En voor de honden(h)ouders is een speeltje goed om de band te versterken. 

Waar let ik op tijdens het aanschaffen van puppyspeelgoed?

Koop bij voorkeur speelgoed waar je hond op kan kauwen zonder het direct uit elkaar te trekken. Speelgoed moet van hard en robuust materiaal zijn gemaakt zodat ze bestand zijn tegen de scherpe hoektandjes. Ook belangrijk is de grootte. Zorg er vooral voor dat jouw pup een speeltje niet kan doorslikken. Zo zal speelgoed voor een Chihuahua te klein zijn voor een Leonberger

Wat zijn de voordelen van puppy speelgoed?

Door op speelgoed te kauwen trainen ze hun kaakspieren. Op die manier ontwikkelen ze hun kracht dus sneller, en bovendien verklein je zo de kans op tandsteen. Wanneer puppy's hun eigen speelgoed hebben zullen ze ook minder snel geneigd zijn aan schoenen, tafelpoten en afstandsbedieningen te zitten. Speelgoed dat geluid maakt doet het vaak ook goed. Opgewonden door het geluid zullen ze hun overtollige energie kwijtraken waarna het tijd is voor een welverdiend dutje. 

Wat voor soort speelgoed is er te koop?

Puppy speelgoed is verkrijgbaar in vele vormen en maten dus er keuze te over. Er is speelgoed waar je eten in kan stoppen. Dit werkt zeer goed ter afleiding bij honden die wagenziek worden.
Daarnaast heb je touwen. Heerlijk om een touwtrekwedstrijd tussen jou en je pup te organiseren. Daarnaast is het verstandig om altijd te zorgen voor een knuffel. Deze kan je pup overal mee naartoe nemen, en zo heeft hij zeker in het begin altijd een maatje. Educatieve spellen en ontwikkelingsspellen zijn erg belangrijk voor jonge puppy's, omdat ze hun hersenen stimuleren en hen helpen meer te weten te komen over hun omgeving.
Dit geldt zeker voor Border collie pups. Die lopen graag achter balletjes aan en kunnen zich op die manier helemaal uitleven. 
Tot slot is het ook belangrijk om de kauwspeeltjes niet te vergeten. Deze zijn goed voor hun tanden. 

Wat is het beste materiaal voor puppyspeelgoed?

Puppyspeelgoed heb je in alle vormen en maten en gemaakt van diverse materialen. Welk materiaal het beste is voor het puppyspeelgoed hangt ook af van de leeftijd van je pup.
Als je een nest puppy's hebt, kun je ze knuffels en rubber speelgoed geven. Dit lichte speelgoed is niet gevaarlijk voor ze omdat ze het niet snel kapot bijten met hun kleine maar scherpe tanden. Vermijd rubber als jouw hond destructief wordt naarmate hij of zij groeit. Verstikkingsgevaar ligt op de loer als ze het proberen in te slikken. 
Hard plastic is ideaal voor puppy's die graag kauwen en hun overtollige energie afblazen op hun speeltje. Dat is haast niet kapot te krijgen! Bovendien kunnen ze zo hun kaken versterken. 

Vanaf welke leeftijd geef je een pup speelgoed?

Je kunt de puppy's al speelgoed geven zodra ze na een paar dagen hun ogen openen. Speelgoed in allerlei vormen en kleuren zullen hen alleen maar helpen bij het verder ontdekken van de wereld om hen heen. Dit is essentieel zodat je aan hun socialisatie werkt van jongs af aan. Knuffels en kleine balletjes wekken hun nieuwsgierigheid. Felle kleuren versterken hun ogen en verschillende materialen leren ze om niet direct bang te zijn voor iets nieuws. Wanneer je een pup van twee maanden oud adopteert is speelgoed net zo belangrijk. Zo stel je ze gerust bij aankomst in hun nieuwe thuis

Dit artikel is een selectie die onafhankelijk door het Wamiz team is gemaakt. Als je op een link met de naam "affiliate link" klikt, betaalt de verkoper ons een commissie. Maar dat verandert niets voor jou en je huisdier! Affiliate links worden als zodanig aangeduid, omwille van de transparantie.