Aanbieding

Piglet, de pup

Ziet er uit als een varkentje

© Instagram @_pigletthepup

Doof, blind en roze van kleur geboren, de transformatie van hond Piglet is gewoonweg opmerkelijk

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Piglet, kan niet zien of horen. Toch zet de viervoeter zijn handicap in als een echte superkracht. En als je denkt dat het een varkentje is heb je het mis. 

Piglet had geen gemakkelijke start in het leven. Hij werd doof, blind en roze van kleur geboren en moest in een huis wonen met 37 andere honden. Korte tijd later belandde hij in het dierenasiel in Wesport, VS.

In 2017 merkte dierenarts Melissa Shapiro het schattige varkentje op tijdens een bezoek en besloot hem te adopteren. Vanwege haar kleur noemde ze de pup Piglet. Ze wist van zijn handicap, maar gelukkig liet ze zich daardoor niet afschrikken. Piglet is een Dachshund Chihuahua mix.

Het is oke om anders te zijn!

Het begin was moeilijk: "Wekenlang hebben we gevochten om hem te leren om te gaan met zijn ernstige handicap. De pup was erg bang en verlegen. Pas na een paar weken kreeg hij zelfvertrouwen en toonde hij zijn karakter. Hij is echt een geweldige hond en ik kan me geen leven zonder hem voorstellen", zo schrijft Melissa.
 

Plotseling maakt Piglet carrière. Het begint allemaal bij een school in Massachusetts. Als er thuis problemen waren, moesten de leerlingen zich afvragen:

„Wat zou Piglet doen?“

Dit initiatief is nu uitgegroeid tot een wereldwijde educatieve inspanning voor kinderen om hen te helpen verschillen en uitdagingen te overwinnen en vriendelijk en empathisch te zijn. 

Van gehandicapte pup tot rolmodel

Om dit doel te ondersteunen, zette moeder Melissa social media accounts op voor Piglet, een eigen website en een liefdadigheidsinstelling. Als klap op de vuurpijl schreef ze zelfs een boek over Piglet. De opbrengst van de verkoop gaat naar het goede doel. Piglet, bedankt!
 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen