Aanbieding

Koppel redt pitbull van euthanasie: de verrassing die de hond voor ze in petto heeft is ongelofelijk (video)
© Youtube.com/the Dodo

Koppel redt pitbull van euthanasie: de verrassing die de hond voor ze in petto heeft is ongelofelijk (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Toen het paar besloot om het teefje te redden van euthanasie en haar mee naar huis te nemen, hadden ze geen idee wat hen echt te wachten stond.

Kaya is een pitbull die enige tijd in het asiel verbleef. Niemand wilde de hond adopteren vanwege het stigma rond het als-agressief-beschouwde ras. Het teefje was bestemd voor euthanasie.

Toen verscheen er een stel dat besloot het dier te redden, en Kaya vond een nieuw liefdevol thuis. Niemand had echter kunnen vermoeden welke verrassing ze voor haar nieuwe verzorgers in petto had.

Dit is geen voedselzwangerschap, maar een echte!

Na enkele weken samen te hebben gewoond, merkten de nieuwe verzorgers van Kaya op dat de hond behoorlijk was aangekomen. Ze schreven dit toe aan het feit dat de teef eindelijk huisgemaakt voedsel kreeg, maar besloten haar toch mee te nemen naar de dierenarts. Tot verbazing van iedereen constateerde de dierenarts dat de teef zwanger was!

Bovendien toonde een echografisch onderzoek aan dat Kaya moeder zou worden van meerdere puppy's! De dierenarts was niet zeker van het exacte aantal, maar waarschuwde voor minstens een paar kleintjes. Haar verzorgers konden het niet geloven. Toen ze de teef adopteerden, was ze slank en niets wees op het verwachten van nakomelingen!

8 bolletjes liefde, maar dat is nog niet het einde...

Eindelijk was de dag van de bevalling aangebroken. Kaya ging liggen op het gras onder de veranda en vroeg in de ochtend bracht ze 8 puppy's ter wereld. Best een aantal, maar het is te doen.

Toen de verzorgers dachten dat de bevalling voorbij was en dat Kaya binnenkort zou opstaan en voor de puppy's zou zorgen, bleek dat de teef nog steeds in verwachting was van meer nakomelingen.

De bevalling duurde in totaal 2,5 dagen. Na de 15e puppy slaakten allen een zucht van opluchting, want Kaya leek ontspannen en kalm, maar na 30 minuten baarde ze nog een laatste puppy. Kun je het je voorstellen?

Kaya heeft in totaal 16 puppy's gekregen! Het was echt een overvloedige worp!

Helaas werden twee van de puppy's doodgeboren. Dit gebeurt soms bij zulke grote nesten. Met de overige 14 gaat het echter prima.

Trots en zeer vermoeide moeder

Kaya doorstond de bevalling goed, hoewel ze natuurlijk uitgeput was na zo'n ervaring. Gedurende een week sliepen de verzorgers van Kaya om de beurt, zodat ze indien nodig hun hond konden helpen bij de zorg voor de puppy's.

Het aantal puppy's was verbazingwekkend, maar het is de verzorgers gelukt om voor alle hondjes een thuis te vinden. Eén kleintje genaamd Sefina bleef bij haar moeder en haar nieuwe familie.

Kijk hier naar het prachtige verhaal van de hond:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen