Aanbieding

Bas

Bas

Kat wordt op straat gegooid: vrijwilligers komen samen om hem een nieuw leven te geven

Door Kaami Kanje

Online sinds

Bas, een 6-jarige kater, werd midden in de winter op straat gevonden en had alle hulp nodig om te overleven.

Een tijdje geleden werd een zesjarige kater genaamd Bas gevonden op straat in Oss. De vrijwilligers van Stichting Elke Kat Telt hebben hem met open armen verwelkomd na zijn moeilijke tijd op straat. Het was hartje winter, koud en guur, toen Bas werd opgemerkt door een van de vrijwilligers. De stichting had eerder al een moederkat met haar kleintjes gered op dezelfde locatie, en nu was het de beurt aan Bas, die duidelijk hulp nodig had.

Bas' redding

De vrijwilligers kregen hulp van dierenliefhebbers die eerder hadden geholpen, en ze ontdekten al snel dat er niet één, maar twee grote katers rondliepen. Na een korte avond wisten ze beide heren te vangen en hun leven als zwerfkatten te beëindigen. Oliver, de andere kater, vond al snel een nieuw thuis, maar Bas heeft iets meer tijd nodig.

 

Gezondheidsproblemen en herstel

Bij aankomst was Bas niet in goede staat en had hij een zware verkoudheid. Net als zijn straatvriend had hij ook oormijt. Beide katers waren niet gecastreerd en werden uit voorzorg getest op FIV (kattenaids) en Felv (kattenleucose). Gelukkig waren beide negatief. Nadat Bas was opgeknapt, kreeg hij een eigen plekje in een kattenkamer waar hij nu gezelschap heeft van drie andere katten. Dit gaat erg goed! Hoewel Bas de anderen niet actief opzoekt, durft hij wel zijn ligplekjes met hen te delen.

Aanpassen aan zijn nieuwe omgeving

Bas vindt alles nog wat spannend. In het begin was hij makkelijk te hanteren, wat begrijpelijk is als je je niet energiek voelt. Momenteel accepteert hij het wanneer je hem rustig benadert en tegen hem praat, maar aanraken vindt hij nog een grote opgave. Bij Stichting Elke Kat Telt geldt: niets moet, alles mag, en elke kat krijgt alle tijd om zich te ontwikkelen, zo ook Bas.

Een ideale thuis voor Bas

Bas zoekt een rustig huishouden zonder honden en zonder drukke, kleine kinderen het beste aansluit bij de wensen voor zijn toekomstige thuis. Vaak zien we dat een verandering van omgeving ook een positieve verandering in de kat teweegbrengt. Daarom is het belangrijk dat zijn toekomstige baasjes weinig verwachtingen hebben en hem accepteren en respecteren zoals hij is.

Belangrijke verhuisweetjes

Bas kan met andere katten omgaan, maar mag ook als enige kat geplaatst worden als zijn nieuwe baasjes niet meer dan 24 uur van huis zijn. Hij wordt niet geplaatst in een huishouden met honden. Kinderen vanaf 10 jaar zijn geen probleem, mits ze weten hoe ze met katten om moeten gaan. Het liefst plaatsen we hem in een rustig huishouden. Bas wordt geplaatst als binnenkat of in een huis met een aantoonbaar afgezette tuin of balkon.

 

Praktische informatie

Op het moment van verhuizen is Bas gecastreerd, gechipt en geregistreerd, eenmaal gevaccineerd en in het bezit van een vaccinatieboekje. Ook is hij meermaals ontwormd en ontvlooid. Bas verblijft in Oss in een gastgezin. De stichting vraagt een overnamevergoeding van €195. Bas mag bij een positieve kennismaking op een datum in overleg verhuizen.

Heb jij interesse om Bas een 2de kans te geven in het leven, aarzel dan niet en neem snel contact met de stichting! Adopteer Bas
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen