Aanbieding

Een schildpadkleurige kitten

Door deze kitten op te vangen, haalde de dierenopvang zich een hoop ellende op de hals

© shymar27 / Shutterstock

Dierenopvang redt gewonde kitten, maar krijgt als dank te maken met intimidatie en agressie

Door Kaami Kanje

Online sinds

Door dit gewonde kitten van de straat te redden, had de dierenopvang niet verwacht met zulke gevolgen te maken te krijgen.

Na een bizarre situatie heeft de dierenopvang van de dierenbescherming in Brugheas, gelegen Frankrijk, besloten om haar verhaal te doen.

In maart 2025 werd de opvang gebeld om een gewonde kitten op straat te helpen. De dierenbescherming nam de kitten mee en bracht hem naar een dierenarts voor de nodige zorg en om te controleren of hij gechipt was. De kitten had geen chip, waardoor niet te achterhalen was of hij een verzorger had. De opvang nam de zorg voor het dier op zich volgens de instructies van de dierenarts, maar het verhaal zou een vervelende wending nemen.

Transformeer je huisdier in een kunstwerk!
Ja, ik wil het proberen!

De volgende dag begint een helse cyclus

De dag na de redding ontving de dierenbescherming een telefoontje van iemand die beweerde de verzorger van de kitten te kennen en aangaf dat zij hem wilde ophalen. Het team van de opvang legde de wettelijke procedure uit: aangezien het dier was verzorgd en gechipt op kosten van de organisatie, moest de verzorger deze kosten vergoeden om de kitten terug te krijgen. 

Deze voorwaarde veroorzaakte een golf van woede: diezelfde dag kreeg de opvang talloze telefoontjes en daaropvolgend directe bezoeken van steeds respectlozere mensen. Volgens de dierenbescherming werd het team uiteindelijk fysiek aangevallen, waarna de politie moest ingrijpen en er aangifte is gedaan.

Desondanks hield de opvang zich aan de wettelijke termijn van 8 dagen voordat de kitten ter adoptie werd aangeboden, wat het baasje ruim de tijd gaf om de nodige stappen te ondernemen. Er werd niets gedaan en na ongeveer 12 dagen heeft de opvang het dier officieel teruggekregen van de dierenambulance om het ter adoptie aan te bieden.

Het baasje, die blijkbaar geen cent wilde uitgeven om haar dier terug te krijgen, zou de opvang blijven lastigvallen en lasterlijke berichten publiceren om de dierenbescherming in Brugheas te schaden. In een bericht op sociale media van 9 maart 2025 deed de opvang het verhaal van deze bijzondere redding uit de doeken om het gebrek aan respect in het kader van haar werk aan de kaak te stellen. Ook benadrukte de opvang dat het chippen van dieren verplicht is en dat niemand boven de wet staat. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen