Aanbieding

De bevroren oren van de kat
© Instagram/ @shireensweetheart

Deze kat zal nooit meer haar ogen sluiten. De reden is triest

Door Kaami Kanje

Online sinds

Een verlaten katje midden in de ijskoude winter met bevroren oren en agenesie van de oogleden, een aandoening waarbij een lichaamsdeel of orgaan niet volledig is ontwikkeld of ontbreekt bij de geboorte.

Een katje van slechts enkele maanden oud belandde in een zeer moeilijke situatie. In 2018 werd ze 's winters achtergelaten op straat in Massachusetts, Verenigde Staten. Ze zwierf door de stad, zonder een warm onderdak te kunnen vinden.

Toen ze werd gevonden, bleek dat ze haar oren volledig had bevroren. Er bestond een risico dat ze haar gehoor zou verliezen.

Kat in de kou

Shireen werd naar The Odd Cat Sanctuary gebracht, waar goed voor haar werd gezorgd. Naast bevroren oren leed de kat ook aan agenesie van de oogleden. Dit is een anatomische afwijking waarbij het ooglid niet volledig gevormd is en nooit helemaal sluit.

Succesvolle behandeling van de aandoening

De revalidatie duurde meer dan een maand, maar het is gelukt om Shireen's gehoor te redden. Hoewel haar oren er nog steeds niet perfect uitzagen, was het duidelijk dat ze klaar was voor adoptie. Maar wie zou zo'n weinig fotogenieke kat willen adopteren?

Gelukkig was er een dappere ziel. "Ik heb Shireen gevonden door The Odd Cat Sanctuary op Instagram te bekijken. Ik volgde haar herstelverhaal en zodra ze klaar was voor adoptie, heb ik me aangemeld," legt Bill Coggeshall, de nieuwe verzorger van de kat, uit.

Lord Stannis en Lady Sansa: de nieuwe familie van Shireen

Hebben jullie al opgemerkt dat de naam Shireen verwijst naar het personage Shireen Baratheon? Ze is misvormd in het gezicht, maar een zeer moedig meisje uit Game of Thrones, de dochter van Lord Stannis? Deze naam is niet toevallig gekozen. De kat is geadopteerd door een liefhebber van het werk van George R.R. Martin. De andere leden van haar familie zijn Lord Stannis en Lady Sansa. Thuis is er ook een derde kat - Lil Becca, niet gerelateerd aan de roman.

Shireen heeft snel haar plek gevonden in haar nieuwe familie, en haar favoriete bezigheden zijn spelen met haar broers en zussen en knuffelen met Lord Stannis. Shireen weet dat ze nooit meer kou zal lijden.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen