Aanbieding

hond wordt gered

hond wordt gered

© LID (landelijke inspectie dierenwelzijn)

Wederom dieren weggehaald bij bekend adres in Maria Hoop: komt er ooit een eind aan deze hel op aarde?

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Op dit adres werden begin februari al 140 honden, katten en andere dieren gered. Afgelopen dinsdag zijn weer 2 honden en 2 katten weggehaald. 

Nieuwe inbeslagname van dieren

In Maria Hoop zijn afgelopen dinsdag 27 maart bij een bekende van de politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID) wederom dieren in bewaring genomen. Dit keer gaat het om twee honden en twee katten. De dieren hebben vlooien en zullen daarvoor behandeld worden.

Terugkerend probleem

Begin februari werden al 140 honden, katten, pony's en een pasgeboren veulen in bewaring genomen. Het adres staat onder toezicht met een 'last ter voorkoming van herhaling', wat betekent dat de LID bij het geringste vermoeden van herhaling actie kan ondernemen. Er is opnieuw een proces-verbaal opgemaakt, en de LID overweegt een houdverbod voor de eigenaar.

Geschiedenis van misstanden

Dit is niet de eerste keer dat de LID moest ingrijpen op dit adres. In 2021 waren er ook al problemen met verwaarloosde dieren, wat resulteerde in een houdverbod. Hoewel hoger beroep tegen dit verbod loopt, kan de vrouw momenteel nog steeds dieren houden.

Striktere regels

Sinds begin dit jaar gelden strengere regels: een houdverbod blijft van kracht, zelfs tijdens een lopend beroep. Het houdverbod kan nu ook levenslang zijn. Inbeslagname van dieren kan leiden tot herverdeling over verschillende asielen in het land, met een nieuwe naam om een nieuw leven te starten.

Inbewaringnameprocedure

Dieren kunnen in beslag worden genomen of in bewaring worden genomen tijdens inspecties. Bij inbewaringname, zoals in dit geval, worden de dieren naar een geheime locatie gebracht voor medische verzorging. De eigenaar kan stappen ondernemen om de situatie te verbeteren, maar alle kosten zijn voor eigen rekening. Als de situatie niet verbetert, kunnen de dieren permanent elders worden geplaatst.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen