Aanbieding

Hondenpark Duisburg

De waarnemingen voorspellen niets goeds

© Mark Orfila / Shutterstock

Sinds dagen observeren voorbijgangers iets in het park: nu is er zekerheid

Door Kaami Kanje

Online sinds

Ten eerste werden de waarnemingen dagenlang niet echt serieus genomen. Maar als er eindelijk actie wordt ondernomen, groeit de bezorgdheid.

Begin januari doen bezoekers van het Hamborner Lutherpark in Duisburg gedurende meerdere dagen ongewone observaties. Natuurlijk zijn er hier altijd hondenverzorgers die met hun viervoeters wandelen - maar deze hond is anders.

De goed verzorgde Golden Retriever is buitengewoon angstig en vermijdt mensen zoveel mogelijk. Maar omdat hij minstens twee dagen lang door het park zwerft en niemand naar hem op zoek lijkt te zijn, krijgen enkele buurtbewoners uiteindelijk medelijden en willen ze hem vangen."

Hond dagenlang in het park in Duisburg

Ze gaan over tot actie - en stuiten meteen op moeilijkheden. Want de Golden Retriever is zo voorzichtig wanneer mensen in zicht komen, dat er ongebruikelijke maatregelen nodig zijn om hem te vangen. Dit lukt pas wanneer hij door meerdere mensen wordt omsingeld. Dan wordt de reu naar het asiel gebracht.

Maar ook hier gaat het drama verder: Niemand vraagt naar de verlegen Larry, zoals de ongeveer twee jaar oude hond inmiddels is genoemd. Niemand lijkt hem te missen. De verdenking dat Larry door zijn verzorger is verstoten, wordt steeds sterker.

Anna Koltermann, hoofd van de hondenafdeling in het Duisburgse asiel, gaat er sterk van uit dat Larry's eigenaar zich niet meer zal melden. 'Hij is niet gechipt. We hebben een oproep op Facebook geplaatst. De post is meer dan 3000 keer gedeeld op het sociale netwerk, maar niemand heeft gereageerd.'

Wil zijn baasje hem niet meer terug?

Koltermann vermoedt dat de zeer sceptische Larry is weggelopen van zijn verzorger in het Lutherpark. En vanwege zijn algemene angst durfde hij het park niet te verlaten. Ze is er inmiddels zeker van dat niemand zich meer zal melden.

Maar het team van het Duisburgse asiel hoopt nog steeds dat er misschien toch nog een teken van leven zal komen van Larry's verzorger. Anders wensen ze hem allemaal het beste toe, in de hoop dat hij een veilig en mooi thuis zal vinden bij liefdevolle en geduldige mensen.

Een nieuwe huis

Gelukkig heeft Larry ondertussen een nieuw huis gevonden. Hij werd op 7 februari geadopteerd. "Larry is verhuisd naar een droomhuis en krijgt een hondenvriendje. We wensen hem het allerbeste voor de toekomst ", schreef het asiel op zijn Facebook-profiel. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen