Aanbieding

zwart katje in een doos.
© YouTube The Orphan Pet

Experiment om te zien of iemand een verlaten kitten zou helpen heeft hartverscheurende resultaten (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Op de video is te zien hoe veel mensen onverschillig bleven. Ze liepen langs de kitten alsof er niets aan de hand was.

Op veel plaatsen op aarde zijn zwerfkatten op straat een alledaags verschijnsel.

Vaak wordt er helemaal geen aandacht aan hen besteed.

Ze zijn ongewenst

Dit was het geval met de zwarte kat, die in een kartonnen doos wachtte tot iemand hem redt.

De Griekse "The Orphan Pet" -vereniging wilde laten zien hoe normaal het is om dieren op straat te zien. Als je bijvoorbeeld ooit in Athene bent geweest, zul je zeker foto's hebben van katten in je album.

Wat zou je doen als je een zwerfkat zou zien?

"The Orphan Pet" heeft een verborgen camera geplaatst achter de kitten in de doos. Het doel was om te zien wat mensen deden als ze langs de kitten liepen. Eén persoon passeert en reageert niet. Geen enkele reactie. Dan komen er meer mensen langs en opnieuw, geen reactie. En zo gaat het maar door, alsof het dier deel uitmaakt van het straatmeubilair.

Elke dag worden duizenden kittens op straat in Griekenland achtergelaten. Kartonnen dozen met pasgeboren kittens zijn een veelvoorkomend gezicht. Erlangs lopen zonder hulp te bieden kan hun dood betekenen," legt de vereniging uit.

 

Laten we actie ondernemen

Hoewel deze campagne al enkele jaren oud is, is er in werkelijkheid weinig veranderd. "Alles hangt af van wanneer je de beslissing neemt om een kat mee naar huis te nemen. Wacht niet tot iemand anders iets doet. Red vandaag nog een leven," moedigt "The Orphan Pet" aan.

Sommige mensen die de video hebben bekeken, dienen als voorbeeld van hoe we ons zouden moeten gedragen. "Ik heb 6 katten die ik van de straat heb gered. Het zien van weerloze dieren op straat breekt mijn hart," zegt een persoon. "Ik kon nooit onverschillig blijven ten opzichte van een dier in nood! Het maakt me verdrietig om zoveel mensen te zien die er niet om geven," schrijven internetgebruikers in de opmerkingen.

Gelukkig stopte uiteindelijk iemand bij de kat in de video. Het was een vrijwilligster van een andere organisatie genaamd "Scars." Enkele dagen later werd Ahinos, zoals de kleine werd genoemd, geadopteerd in Duitsland, waar hij nu gelukkig leeft bij een liefdevolle familie.

 Kijk hier naar de verdrietige beelden: 

 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen