Aanbieding

betrouwbare fokker

betrouwbare fokker

© Purina

Het vinden van een gezonde en sociale hond: een hele uitdaging met de hedendaagse hondenfokkerij

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Het vinden van een gezonde en sociale hond blijkt een uitdaging te zijn in de wereld van hondenhandel en -fokkerij. 

Een complexe wereld van hondenhandel en -fokkerij

Het vinden van een gezonde en sociale hond blijkt een uitdaging te zijn in de wereld van hondenhandel en -fokkerij. Met verschillende vormen van aanbod en risico's, is het voor consumenten allesbehalve eenvoudig om een weloverwogen keuze te maken. FairDog, een initiatief gesteund door diverse organisaties zoals de Dierenbescherming, streeft ernaar om in de toekomst een betrouwbaar antwoord te bieden op deze vraag.

Grote vraag, versnipperd aanbod

In Nederland zijn ongeveer 1,2 miljoen huishoudens in het bezit van een hond, wat neerkomt op zo'n 1,5 miljoen honden. Ondanks deze grote vraag is het aanbod versnipperd en niet altijd betrouwbaar. Waar moeten potentiële hondenbezitters zoeken als ze op zoek zijn naar een gezonde en sociale hond? Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig te vinden, vooral als men wil voorkomen dat de hond afkomstig is uit malafide handel of gezondheidsproblemen heeft zoals epilepsie, oogproblemen of bijvoorbeeld heupproblematiek.

Een website met betrouwbaar aanbod

FairDog wil consumenten helpen door middel van een website met betrouwbaar aanbod. Of men nu op zoek is naar een professioneel gefokte hond, een gelegenheidspup of een herplaatser, FairDog wil een platform bieden waarop consumenten kunnen vertrouwen. Deze website zal niet alleen voorlichting bieden over de aanschaf van een hond, maar ook ondersteuning bieden na de aankoop, met informatie over opvoeding en verzorging.

Kwaliteitscriteria voor fokkerij en import

Om een betrouwbare website te kunnen realiseren, moeten er kwaliteitscriteria worden vastgesteld voor de fokkerij en import van honden. Deze criteria omvatten onder andere gezondheid, gedrag, fokmethoden, huisvesting en welzijn van de honden. Ook moet er worden gekeken naar manieren om een goede match te maken tussen hond, mens en omgeving.

Deelnemers aan FairDog

FairDog wordt gesteund door verschillende organisaties, waaronder de Dierenbescherming en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD). Andere deelnemers zijn onder meer onderwijsinstellingen, dierenwelzijnsorganisaties en kennelhouders. Organisaties die interesse hebben om deel te nemen aan FairDog kunnen zich aanmelden via de website Fairdog.nl.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen