Aanbieding

mechelse herder mo

Mechelse herder Mo

© Dierentehuis Alkmaar/Schagen/Purmerend.

Mo is medisch afgekeurd en kan zijn taak als werkhond niet vervullen: kan hij alsnog zijn geluk vinden?

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Mo, de Mechelaar van bijna anderhalf jaar, is een levendige energiebom die snakt naar een nieuw begin.

Op zijn bijna anderhalf jaar is hij midden in zijn puberteit, waarin hormonen door zijn lijf gieren en zijn overvloedige energie hem soms letterlijk doet uitbarsten.

Werkhond met een Extra Rugwervel 

Oorspronkelijk bestemd als werkhond, mogelijk bij de politie, beveiliging of als hulpverlener. Mo is een Mechelse Herder dat bekend staat om zijn harde werkethiek. Helaas kwam er een complicatie: een medisch onderzoek onthulde dat Mo een extra rugwervel heeft. Hoewel hij er momenteel geen last van heeft, maakt dit hem ongeschikt voor zwaar werk. Een extra uitdaging voor zijn toekomstige verzorger. Dit betekend dus het einde van zijn carrière als werkhond.

Specifieke Doelen voor Mo

Doordat Mo afgekeurd is, is hij naar een asiel gebracht waar hij nu ter adoptie aangeboden wordt. Mo heeft behoefte aan specifieke doelen en opdrachten, verlangt naar krachtpatsen, succes en complimenten. Met zijn energie en intelligentie is hij geschikt voor hobbymatig speuren of soortgelijke activiteiten. Een gewoon rondje door het park volstaat niet voor deze energieke hond.

Op Zoek naar de Juiste Verzorger

Hoewel asiels en dierentehuizen niet discrimineren, erkennen ze dat Mo specifieke eisen heeft. Ze denken daarom in bepaalde 'hokjes' om de perfecte match te vinden. Een toekomstig baasje moet begrip hebben voor Mo's ras, en fysiek geschikt zijn, met enige spierkracht. Een rustig adres zonder kinderen en andere huisdieren wordt aanbevolen.

Behoefte aan Begeleiding en Liefdevolle Aandacht

Mo heeft geen harde hand nodig, maar wel begeleiding, rust en zingeving. Hij mist wat vroege coaching maar leert snel bij, vooral als het gaat om basiscommando's en zijn geliefde balspelletjes. Hoewel hij het goed bedoelt, is Mo soms wat onstuimig, waardoor een kalm gezin zonder andere huisdieren en kinderen de ideale omgeving voor hem is. Mo biedt liefdevolle likjes als troost en zoekt een verzorger dat zijn energie en enthousiasme waardeert. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Dierentehuis Alkmaar

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen