Aanbieding

De puppy, liggend naast een knuffel

De puppy, liggend naast een knuffel

© Dogs Trust

Chow Chow-puppy gekocht op internet komt aan gewikkeld in een handdoek en met een vreselijke verrassing

Door Kaami Kanje

Online sinds

Het gezin had de puppy gekocht bij een fokker via internet. Dat was de eerste grote fout die ze maakten.

De hoop om snel een hond te hebben werd al snel tenietgedaan door iets waar ze geen rekening mee hadden gehouden. Het gebeurde in december 2020 in Essex, Engeland.

Rond die tijd was Gus een puppy van 10 weken die dit gezin met veel vreugde verwelkomde. Ze hadden de kleine verworven via een fokker op internet, een fout die ze nooit zullen vergeten.

De handdoek waarin de Chow Chow was gewikkeld, verborg iets

De Chow Chow-puppy kwam in dit huis aan gewikkeld in een handdoek. De reden? De hond kon niet goed lopen op een van zijn voorpoten.

Het gezin nam onmiddellijk contact op met de fokker, die ontkende dat er iets mis was. Gus moest zijn poot laten amputeren en een fysiotherapiebehandeling volgen om te herstellen.

cachorro chow chow al que le falta una pata sobre el regazo de una mujer
Gus, december 2020. © Dogs Trust

De onverwachte dierenartskosten waarmee het gezin werd geconfronteerd waren zo hoog dat ze niet wisten wat ze met de Chow Chow moesten doen. Dus gaven ze Gus af aan het Dogs Trust Basildon Rehoming Center.

"Ze konden zich de onverwachte diergeneeskundige zorg die de puppy nodig had niet veroorloven, maar ze konden ook niet omgaan met het alternatief", zei een woordvoerder van Dogs Trust.

cachorro chow chow sentado junto a un peluche rojo
De puppy, in zijn opvanghuis. © Dogs Trust

De röntgenfoto's bevestigden dat de poot van de puppy misvormd en gezwollen was en helaas niet behandeld kon worden. "Ze deden wat ze konden voor Gus en belden Dogs Trust om hulp te vragen."

Het kopen van een hond via internet is wreedheid

Duizenden honden over de hele wereld ondervinden de gevolgen van de grillen van onverantwoordelijke mensen. Bij het aanschaffen van een hond is adoptie altijd een betere keuze.

Als je een voorkeur hebt voor een bepaald ras, is dat geen probleem. In de asielen zijn er honden van alle rassen beschikbaar.

Zonder onverantwoordelijke kopers zouden er geen hondenfokkerijen zijn waar moeders worden uitgebuit en zowel de ouders als de puppy's worden mishandeld. De gevolgen van deze mishandeling komen tot uiting in gevallen zoals dat van Gus.

Het belang van informatie zoeken over de fokker.

Vanuit Wamiz doen we een oproep aan degenen die een rashond willen kopen. Doe onderzoek naar de fokker!

Gelukkig zijn er velen die dieren met veel respect en liefde behandelen. Het kost alleen wat tijd om te controleren of het om een verantwoordelijke fokker gaat.

Gelukkig werd Gus geadopteerd

De redactie van Wamiz heeft het spoor van Gus gevolgd op sociale media. Volgens verschillende berichten op Facebook werd de kleine gelukkig geadopteerd door Steve Leigh.

Een van de opmerkingen aan Steve luidt: "Ik ben zo blij dat je de kleine Gus hebt geadopteerd, hij is schattig. Hij heeft mijn hart gewonnen en ik zou graag getuige willen zijn van zijn ontwikkeling. We verloren onze prachtige Chow Chow afgelopen oktober... Stuur alsjeblieft foto's."

Voorlopig heeft Leigh geen verdere informatie verstrekt over deze mooie hond. Laten we hopen dat het goed met hem gaat!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen