Aanbieding

Vrouw met geldzorgen hond

Niets zo verdrietig als bang zijn dat je niet goed voor je maatje kan zorgen.

© DimaBerlin / Shutterstock

Wat moet je doen als je geen geld meer hebt om voor je huisdier te zorgen?

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Geldzorgen hebben is vreselijk, maar kan iedereen overkomen. Blijf niet in je eentje tobben, er zijn mogelijkheden om hulp te krijgen. Ook als je wakker ligt over de kosten van de verzorging van jouw hond of kat.

Of je al een hele poos worstelt met geldproblemen of sinds kort merkt dat je steeds moeilijker rond komt: in beide gevallen is het slopend. Wanneer je voor een huisdier zorgt, drukt die verantwoordelijkheid extra zwaar. Niets zo verdrietig als bang zijn dat je niet goed voor je maatje kan zorgen. Maar probeer niet te blijven hangen in schaamte of schuldgevoel. De  volgende personen en instanties denken graag met je mee:  

Plekken waar je terecht kunt als je geen geld meer hebt voor je huisdier

#1 Dierenvoedselbank

Het is heel verdrietig als je niet meer de financiële middelen hebt om voeding voor je hond of kat te kopen. Juist nu je je maatje misschien wel harder nodig hebt dan ooit. Maar wist je dat er over het hele land verspreid speciale dierenvoedselbanken bestaan? Lees meer over de dierenvoedselbank bij stichting Wie vult mijn bak en Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn.

#2 De dierenbescherming

Ook de dierenbescherming kan soms bij financiële problemen te hulp schieten.  Hier lopen zelfs meerdere  projecten die mogelijk precies bij jouw situatie passen:  bijvoorbeeld het 'dierenbuddyproject' en 'maatschappelijke dierenhulp'. Lees hier alles over de projecten van de dierenbescherming die jou kunnen helpen.

#3 Wat als je geen geld hebt om naar de dierenarts te gaan?

Is jouw zorg vooral dat je te krap bij kas zit om de medische kosten van jouw huisdier te financieren? Dan zou je wellicht beroep kunnen doen op een van de vele stichtingen die er zijn om te helpen wanneer je de dierenarts niet kunt betalen. Bij de LICG vind je alle addressen. Goed om te weten is dat ook de mensen van meldpunt 144 graag met je meedenken. 

#4 Binnen de eigen cirkel

Soms is de hulp dichterbij dan je denkt. Misschien heb je een vriend of familielid die tijdelijk kan bijspringen. Gaat dat niet, overwin dan je schroom en zoek contact met je dierenarts, het dichtstbijzijnde asiel, en of fokkers en/of dierenvereniging. Zij kunnen met je meedenken, tips geven of je verwijzen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen