Aanbieding

röntgenfoto hond
© Facebook.com / iradio

De Duitse herder voelt zich niet lekker na Kerstmis. Wat de röntgenfoto laat zien is schokkend

Door Kaami Kanje

Online sinds Bijgewerkt op

Een Duitse herder voelde zich onwel na de kerst. Maar wat er in zijn maag werd gevonden, had niemand verwacht!

De feestdagen staan voor de deur en veel mensen kunnen niet wachten tot het zo ver is. De verzorgster van de 8-jarige Duitse herder genaamd Benji zal de feestdagen van 2019 niet snel vergeten.

Benji voelt zich niet goed

Vier jaar geleden, net voor de feestdagen, belde Olivia Mullen naar haar moeder terwijl ze nog aan het werk was. Haar moeder maakte zich zorgen omdat de Duitse herder Benji er slecht uitzag, en tegelijkertijd kon ze nergens kerstlampjes vinden voor de kerstboom die ze had klaargemaakt om te versieren.

In de drukte van de kerstvoorbereidingen is het makkelijk om iets over het hoofd te zien, maar het was een snoer van 80 centimeter! Heeft de hond het opgegeten? Dat is onmogelijk.

Olivia keerde snel terug naar huis en bracht de hond naar de dierenarts. Ze maakten röntgenfoto's en vonden de kerstverlichting in de maag van de hond - hij had ze allemaal doorgeslikt!

Olivia was dubbel verbaasd, want Benji had tot nu toe nooit interesse getoond in het consumeren van voorwerpen zoals pantoffels of speelgoed. Wat verleidde hem om kerstverlichting te eten?!

Dierenarts David Owen, die een dierenkliniek in Manchester runt, legde uit: "Glanzende kerstverlichting kan extreem aantrekkelijk zijn voor honden of katten. Helaas zijn ze, net als elk touwtje, zeer gevaarlijk als ze worden ingeslikt."

"In veterinaire termen noemen we dit een lineair vreemd lichaam. Zo'n voorwerp kan in de maag blijven steken en, niet in staat om door de darmen te gaan, weefsel doorsnijden als een kaasdraad." - benadrukte hij.

Benji tijdens de operatie

De hond moest geopereerd worden om de lampjes zo veilig mogelijk te verwijderen. Gelukkig verliep alles volgens plan en keerde Benji voor de feestdagen naar huis terug.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen