Aanbieding

Verkeerscontrole

De ambtenaren zijn simpelweg verbijsterd!

© Johanna Poetsch - Shutterstock

Transporteur uit Oost-Europa gestopt aan de grens: tijdens controle schrikt de politie van de vondst

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

De illegale handel in honden is nog steeds niet onder controle. De politie had tijdens deze verkeerscontrole echt stalen zenuwen nodig.

De Oostenrijkse politie heeft tijdens een grootschalige controle op 7 en 8 oktober 75 vrachtwagens, bussen en bestelwagens gecontroleerd. De locatie van de controle was de A4 bij de Grens met Hongarije, bij Nickelsdorf. Tijdens de controle werd een ontdekking gedaan.

Naast honderden boetes voor snelheidsovertredingen en vastgestelde gebreken in het vrachtvervoer, viel een Roemeense bestelwagen op. Toen de agenten erin keken, zagen ze een schokkend tafereel.

Dierenwinkel op wielen ontdekt

Deze bestelwagen, die onderweg was naar Duitsland, België en Nederland, bleek een "mobiele dierenwinkel" te zijn!

In de laadruimte zaten in totaal 46 honden en vier katten, opgesloten in draadkooien. Dit schokte de controleurs enorm.

Toegang tot Oostenrijk werd uiteindelijk geweigerd. Dit kwam niet alleen door schending van de wet op het transport van dieren, maar ook omdat de bestelwagen zwaar overladen was - met maar liefst 650 kilo aan dieren!

Toegang geweigerd

Het lijkt erop dat de Roemeense chauffeur van plan was om deze honden en katten aan klanten, onder andere in Nederland, te leveren. De illegale handel in dieren is dus verre van opgelost en blijft een groot probleem.

Voor de geladen dieren zou in beslagname waarschijnlijk een betere oplossing zijn geweest dan een inreisverbod. Let altijd goed op bij het kopen van je pup dat je een betrouwbare fokker gebruikt!

De bestelwagen is tot aan het dak volgepropt met honden en katten© Kurier.at
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen