Aanbieding

hond in achtertuin
© Facebook/Ekostraż

Doodsbang bastaardhondje met zware ketting: wanneer zijn redders de halsband losmaken, vloeien de tranen

Door Mae White

Online sinds

De hele trieste wereld van deze bastaard uit een dorpje in de buurt van het Poolse stadje Wolow bestond uit een afgedankt kennel en een zware, roestige ketting.

Een bastaardhondje werd in erbarmeliijke toestand  op 19 september meegenomen door reddingswerkers in Polen. Hij verbleef in een van de achtertuinen in het dorp.

Ze schrokken van wat ze ter plekke aantroffen. En wij ook!  Menselijke wreedheid kent geen grenzen.

Een dier voelt, een dier lijdt. Wat zijn de rechten van dieren in Polen?

De nachtmerrie van een klein bastaardhondje

"We hebben vandaag een hond in een dramatische toestand opgehaald uit Białawy Wielkie bij Wolowo. De nog geen jaar oude uitgemergelde hond leefde in een afgedankt kennel. Hij zat vastgeketend aan een korte en zware ketting die samen met zijn halsband in zijn nek was gegroeid." - schreven Ecosta-medewerkers op Facebook.

De hond is vermagerd en heeft last van een vlooienplaag.

Zwermen vliegen vlogen over de hond. Uit onderzoek bleek dat er een rottende wond onder de halsband zat waar insectenlarven zich aan het ontwikkelen waren! 

Hoe kan een dier in zo'n staat gebracht worden? We weten het niet. De eigenaar beweert dat hij niets heeft gemerkt omdat hij alleen 's nachts naar de hond kwam kijken!

De hond staat nu onder de hoede van Ekostraga. Hij is nog bang, maar hopelijk krijgt hij mettertijd meer zelfvertrouwen en vindt hij een liefdevol thuis. Er is een onderzoek gaande naar de eigenaar van het beestje.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen