Aanbieding

Duitse herderpuppy

Wat de puppy heeft meegemaakt, schokt veel dierenliefhebbers.

© Dierenbeschermingsvereniging Minden en omgeving e.V. / Facebook

Een vrouw koopt een Duitse herder puppy: 24 uur later belt ze in tranen het dierenasiel op

Door Kaami Kanje

Online sinds

De huilende oproep van de hondenverzorgster komt rond 20:30 uur binnen bij het asiel. Kort na het telefoontje wordt het echt bizar.

Als de telefoon op de avond van 24 april 2024 rinkelt bij het asiel van de dierenbescherming, hebben de vrijwilligers geen idee wat deze oproep met zich mee zal brengen. Maar op het volgende kun je je ook niet echt voorbereiden.

Aan de andere kant van de lijn is een kersverse hondenbezitster. Een dag geleden heeft ze een vijf maanden oude Duitse Herder pup gekocht - en nu moet ze hem dringend afstaan. Wat ze vertelt, doet wenkbrauwen fronsen, maar dat is nog maar het begin.

Na slechts één dag: puppy moet weg

De Duitse herderpuppy moet weg omdat hij "de andere hond uit het gezin, de verzorgster, de kat en het kind zou hebben gebeten". Wanneer het noodnummer van het asiel vraagt om de viervoeter de volgende dag te brengen, is dat geen optie voor de verontruste vrouw.

Kort daarna staat ze met de puppy op de binnenplaats van het asiel om hem af te geven. Na slechts één dag!

Na navraag bij de vrijwilligers blijkt dat deze zaak eigenlijk erg triest is. De jonge hond werd via een online advertentie gekocht. Hij zou gechipt en gevaccineerd zijn, maar de verkoper had geen vaccinatiebewijs. Toch werd de puppy meegenomen. Een fatale fout, zoals de vrouw minder dan 24 uur later ontdekt.

 

 

"Bedankt Marktplaats, jullie maken het leven zo gemakkelijk."

Wat de dierenbeschermers ontdekken, is de klap op de vuurpijl. Bij het veterinaire onderzoek blijkt dat de puppy hooguit 3,5 maanden oud kan zijn! Hij ziet er ook niet bepaald goed verzorgd uit. Toch gedraagt hij zich wel braaf tegenover mensen.

Maar dat verandert plotseling als de Duitse Herder een negen maanden oude reu ontmoet! Hij valt de andere meteen aan. "Hij viel zelfs de voeten van de verzorger aan toen ze hem vasthield", staat in de Facebook-post van de stichting. Hier lijkt duidelijk meer aan de hand te zijn.

Hevige discussies op Facebook

En ook op Facebook escaleert de situatie verder. Kort na het plaatsen van de post loopt het uit de hand. "Na enkele beledigingen, enzovoort, zullen we de commentaarfunctie nu uitschakelen," staat er in de update van het asiel.

Deze trieste post is al ongeveer 2.500 keer gedeeld, aangezien er wordt gezocht naar een nieuw huis voor de hond, bij mensen die de hond aankunnen en kunnen socialiseren

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen