Aanbieding

Corgi-parade voor koningin Elizabeth II.

Dat had de koningin graag gewild

© The Royal Family - Facebook

Een jaar na haar dood heeft koningin Elizabeth II reden tot feest

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Voor Buckingham Palace werd de overleden koningin herdacht – op een manier die de hondenliefhebber zeker heel graag zou hebben gewild.

Morgen, op 8 september is het de sterfdag van de Britse koningin Elizabeth II. Afgelopen zondag verzamelden talloze fans van het koningshuis zich al voor het Buckingham Palace om gezamenlijk eer te betonen aan de koningin, op een heel bijzondere manier.

Er vond een unieke Corgi-parade ter ere van haar plaats. En de deelnemende kortharige honden waren extra koninklijk uitgedost - met kroontjes, diademen, koninklijke kostuums en uniformen.

Corgi-parade in Londen

De aanblik van de flanerende Corgi's zou de koningin zeker hebben verheugd. Ze hield immers van Corgi's en had altijd minstens één vertegenwoordiger van dit ras aan haar zijde vanaf haar kindertijd. In totaal zou de voormalige Britse koningin wel 30 Corgi's hebben gehad.

Deze ongebruikelijke en zeer originele Corgi-parade werd georganiseerd door Agatha Crerer-Gilbert. Ze hoopt nu dat dit een traditie wordt en jaarlijks plaatsvindt. "Ik kan me geen betere manier voorstellen om haar te herdenken dan via haar Corgi's, het ras dat ze haar hele leven heeft liefgehad en gewaardeerd," legt Crerer-Gilbert uit.

Ze is er ook zeker van dat Elizabeth II. op deze dag aanwezig is en blij is met de Corgi-parade.

In de afgelopen jaren waren er al soortgelijke Corgi-parades ter gelegenheid van het jubileum van de Britse monarch.

Ook interessant:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen