Aanbieding

De Koningin en haar Corgis

Haar favoriete ras is de Corgi.

© windsor_tourist_guides_ltd - Instagram

De honden van queen Elizabeth II: het verhaal achter de liefde van de koningin voor honden

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Queen Elizabeth II staat bekend om haar liefde voor honden (en één ras in het bijzonder!). Maar waar kwam haar liefde voor honden precies vandaan? 

Het is geen geheim dat de recent overleden koningin Elizabeth een grote fan van dieren is. Of het nu gaat om het uitlaten van haar honden of het berijden van haar paarden, koningin Elizabeth lijkt het gelukkigst wanneer ze wordt omringd door viervoeters.
Wie een snelle blik werpt op de geschiedenis van de koninklijke familie onthult dat de koningin een bijna levenslange liefde voor honden heeft sinds ze als kind een hond kreeg van bepaald ras.

Welke hond had koningin Elizabeth II?

Als je een fan bent van de Koningin (of van het tv-programma The Crown), zul je vast wel weten wat het favoriete hondenras van de Koningin is. De Koningin is een grote fan van de Welsh Corgi.

The Royal Corgi 
©T.Den_Team - Shutterstock

 

Deze lieve, kortpotige honden werden oorspronkelijk gefokt als herdershonden. Ze staan bekend als loyaal, gehoorzaam en hun wil om te pleasen. Ze zijn ook vaak geweldig met kinderen, wat zou kunnen verklaren waarom ze ze in de buurt had toen ze haar vier kinderen opvoedde - Charles, Anne, Andrew en Edward.
Ze is ook dol op de "Dorgi" - een kruising tussen corgi's en teckels.

Lees alles over het ras: de Corgi

Waarom was de koningin fan van Corgi's?

De liefde van de Koningin voor Corgis lijkt voort te komen uit de kindertijd. Op jonge leeftijd speelden koningin Elizabeth en haar zus Margaret met de Corgi's van de Markies van Bath. En toen, in 1933, bracht de vader van de koningin, koning George VI, hun eigen Corgi mee naar huis die ze Dookie noemden.
Voor haar 18e verjaardag kreeg de Koningin (toen prinses Elizabeth, hertogin van Edinburgh) haar eigen Corgi die ze Susan noemde. Haar toekomstige Corgi's waren allemaal nakomelingen van Susan totdat ze besloot te stoppen met het fokken van de pups.

Hoeveel honden had Queen Elizabeth II?

Men denkt dat de Koningin nog drie honden had. De oudste van de honden is Candy en begin maart van dit jaar kreeg ze nog twee Corgi-pups cadeau. En die pups zullen zeker nog voor het nodige plezier hebben gezorgd. 

Wat waren de namen van de honden van Queen Elizabeth?

De Koningin heeft een reeks Corgi's en Dorgi's gehad met een selectie van mooie namen. Van de meer traditionele Monty, Heather en Emma tot de minder verwachte namen zoals Sugar, Candy en Honey. Andere namen zijn Whisky, Sherry, Cider, Willow en Spick and Span!
De laatste honden van de Koningin zijn twee Corgi's genaamd Candy en Muick (spreek uit als Mick) en een Dorgi genaamd Fergus, vernoemd naar haar oom Fergus Bowes-Lyon die helaas op 26-jarige leeftijd tijdens de Eerste Wereldoorlog in de strijd werd gedood.

8 opmerkelijke feiten over de honden van koningin Elizabeth II

1. Ze krijgen hun eigen maaltijden voorgeschoteld

Heb je je ooit afgevraagd of de honden van de Koningin gewoon traditioneel hondenvoer eten? Nou, het antwoord is, absoluut niet! De koninklijke pups hebben hun eigen chef-kok die biefstuk en kipfilet bereid. Voor de gelukkige pups wordt dagelijks een nieuw menu samengesteld en er worden verse ingrediënten gebruikt. Er wordt gedacht dat de Koningin soms de laatste hand legde aan hun hondenbakken (die al dan niet verguld zijn!) en de pups hun avondeten gaf. Gelukkige honden!

2. De Koningin nam haar pups elke dag mee voor een lunchwandeling

Nadat de pups hun lunch hebben gehad, nam de Koningin de hele roedel (op een gegeven moment, vermoedelijk maar liefst tien honden) mee voor een wandeling over het terrein van Buckingham Palace. Hun eerste wandeling was 's ochtends en werd uitgevoerd door een toegewijde lakei - dat is geen verkeerde baan!

3. De Koningin neemt haar pups heel serieus

Het gerucht gaat dat een paleismedewerker uit zijn functie werd gezet nadat hij het hondenvoer met gin en whisky had aangelengd als zijnde een "grap". Het is niet verwonderlijk dat de Koningin de humor er niet van in zag en de komiek vanaf dat moment weghield van haar geliefde pups.

Bekijk ook: Waar gaan de honden van koningin Elizabeth II heen nu zij overleden is?

4. De pups kregen kerstsokken

Vraag je je af in hoeverre de Koningin op ons lijkt? Het antwoord is, als het op haar honden aankomt, inderdaad behoorlijk! Ze maakte naar verluidt kerstsokken voor de honden en vulde deze met lekkernijen en speelgoed.

5. De Koningin nam haar honden mee als ze op reis ging

We kennen allemaal het bitterzoete gevoel wanneer je afscheid moet nemen van je huisdieren als je op vakantie gaat of weg moet voor werk en dat was voor Koningin niet anders. Ze nam haar pups mee als ze op reis ging en heeft naar verluidt haar eerste Corgi, Susan, verstopt in de open koets die ze met Philip meenam op haar trouwdag!

6. Geen hondenhokken voor deze pups

De honden hebben hun eigen kamer in Buckingham Palace: de Corgi Room! De pups hebben verhoogde bedden en hebben elke dag verse lakens - men denkt dat deze overdadige traditie is begonnen door de moeder van de Koningin.

7. Oh oh! Hondengevecht leidt tot ritje naar het ziekenhuis

In 1999 zou de Koningin naar het ziekenhuis zijn gegaan en drie hechtingen hebben gehad nadat ze ingreep bij een ruzie tussen haar geliefde Corgi's. Die pups weten duidelijk niet met wie ze te maken hadden!

8. Er is een koninklijke begraafplaats voor de honden van de Koningin

Haar eerste hond Susan werd begraven op het Sandringham Estate en al haar andere pups liggen hier ook. De traditie werd gestart door koningin Victoria die haar geliefde Collie daar begroef. De Koningin heeft zelfs grafstenen gemaakt voor elk van de honden, op Susan's steen staat "Al bijna 15 jaar trouwe metgezel van de Koningin" gegraveerd.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen