Aanbieding

Hondenluipaard

De hondenluipaard bestaat niet!

© @luca_scazzi__ig - TikTok

Maar het is nog steeds niet duidelijk dat een hondenluipaard niet bestaat?

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Zijn naam is Nonsichiama en hij is een hondenluipaard. Dat zegt tenminste zijn verzorger, de tiktoker @luca_scazzi__ig. Maar de waarheid is heel anders.

Iedere ochtend gaan we op zoek naar de laatste trends om alles te weten te komen over onze honden- en kattenvrienden.

De laatste weken is er echter veel gesproken over een "ras" van speciale honden, en de vraag die iedereen zich stelt is: "bestaat de hondenluipaard echt?" Houd je vast, want wellicht ben je niet klaar voor de waarheid.

Hondenluipaard, de mix van hond en luipaard

Maar volgens welke oertheorie zou een hond zich kunnen kruisen met een luipaard of iets dergelijks? Het spijt ons om je teleur te stellen, maar een hondenluipaard bestaat niet!

De gebruiker @luca_scazzi__ig heeft video's gedeeld op TikTok waarin hij zijn hondje genaamd Nonsichiama van het hondenluipaardras noemt. De ironische toon die de jongen gebruikt is duidelijk, maar velen zijn erin getrapt en beweren andere hondenluipaarden te hebben gezien op sommige schoonheidsshows...

@luca_scazzi__ig Nieuwe vrienden voor #nonsichiama #canepardo #viral ♬ suono originale - Nonsichiama

Haarkleuring ja of nee?

Naast de "gelovigen" die informatie vragen over waar en hoe ze een hond van dit ras kunnen kopen, zijn er ook mensen die meteen beseffen dat het helemaal niet om een originele vacht gaat.

Velen denken dat de hond getatoeëerd is, anderen geloven dat het om een lichte kleurstof voor dieren gaat. Het lijkt er namelijk op dat de verzorger van Nonsichiama van beroep kapper is.

De "artistieke verzorging," de "creatieve" verzorging van een huisdier, bestaat al heel lang en er worden producten gebruikt die niet schadelijk zijn voor dieren. Natuurlijk bestaat het risico dat met zo'n "modetrend" het dier wordt gereduceerd tot een puur object van plezier en menselijke excentriciteit, wat de gevoelens en rechten van het dier in gevaar kan brengen. Wij bij Wamiz zijn absoluut geen voorstander van het aanbrengen van dit soort partonen op een dier en zien liever een dier in zijn natuurlijke vorm.

Is Nonsichiama gelukkig?

Hoe dan ook, het belangrijkste is dat Nonsichiama gelukkig en gezond is, en als je naar de video's kijkt die haar verzorger plaatst, lijkt het erop dat het hondje ten volle van het leven geniet, met vlekken of zonder.

Het zou echter nuttig zijn als bepaalde "influencers" het succes niet alleen voor persoonlijk gewin zouden gebruiken, maar ook om gebruikers bewust te maken van andere praktijken die schadelijk kunnen zijn voor dieren.

En nu hoef je alleen maar op Google te zoeken of de hondenluipaard al dan niet bestaat. NEE, ZE BESTAAN NIET! Er zijn echter veel gewone honden met prachtige vachten, misschien vuil van het leven op straat, die wachten om geadopteerd te worden (en niet gekleurd).

Bekijk hoeveel niet-luipaardhonden er zijn in onze adoptierubriek 👉 klik hier 👈

Ook interessant:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen