Aanbieding

Frieda en Malou

Een Teckel ziet een kalf: wat er daarna gebeurt, bestaat eigenlijk alleen in Disney-films!

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Dit zicht doet je hart smelten: teckel Frieda en kalf Malou zijn meer dan beste vrienden. Omdat de teckel weet dat Malou dringend steun nodig heeft.

Keer op keer horen we verhalen over ongewone vriendschappen tussen dieren, maar wat te denken van de band tussen Teckel Frieda en kalfje Malou? Deze ontroerende geschiedenis heeft heel Oostenrijk verliefd gemaakt op de nobele Frieda.

Niemand weet waarom, maar direct na haar geboorte werd kalf Malou verstoten door haar moeder op de avonturenboerderij in Grödig (Flachgau). Voor eigenaar, boer en opgeleide dierenverzorger Andreas Gfrerer, was het duidelijk dat hij het kleine dier met grote, vragende ogen met de hand moest grootbrengen. Drie keer per dag krijgt het Dahomey-kalf de fles.

Vanaf het begin is de pas acht maanden oude Teckeldame Frieda altijd in de buurt. Er is iets aan het kalf dat haar bijzonder aantrekt. Op een gegeven moment realiseert iedereen zich verbaasd: de Teckel heeft het kalfje geadopteerd! Frieda wijkt niet meer van de zijde van het moederloze kalfje en brengt het zelfs terug als het van het terrein afdwaalt. In ruil daarvoor volgt Malou Frieda overal, duidelijk de belangrijkste persoon in haar leven.

Een voordeel was zeker dat Dahomeys het kleinste runderras ter wereld zijn. Malou was bij haar geboorte slechts 40 centimeter hoog en woog ongeveer 10 kilogram. Maar zelfs als ze volgroeid is, zal ze niet groter zijn dan een meter - dus er is nog lang kans op een harmonieus samenzijn.

Ook interessant:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen