Aanbieding

röntgenfoto golden retriever

Bij het zien van de röntgenfoto gaan je haren recht overeind staan.

© Adelaide Animal Emergency & Referral Centre - Facebook

Golden Retriever komt bij de dierenarts: als de arts de röntgenfoto ziet slaat hij stijl achterover

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

De honden(h)ouders hadden nooit gedacht dat hun hond zoiets zou kunnen opeten. Totdat bij de dierenarts het tegendeel bleek.

Nadat ze het huis hadden doorzocht op zoek naar een vork, haastten de ouders van Dustin, een prachtige Golden Retriever, zich naar de veterinaire spoedeisende hulp van hun stad. Eerst weigerden ze te geloven dat hun hond de vork had opgegeten, maar ze hadden het mis.

Niemand kan echt verklaren waarom Dustin, een toen 5 maanden oude puppy, besloot om de vork door te slikken toen zijn verzorgers aan het eten waren. Op het moment dat het waarschijnlijk gebeurd is waren beide even van tafel.

Geen ravioli, geen vork

Toen Elise Pitt terugkeerde naar de tafel, realiseerde ze zich dat er geen ravioli meer over was en de vork die op tafel lag was ook verdwenen. "We moesten nadenken of Dustin de vork had opgegeten of niet, het hele bord lag op de grond", zegt de moeder van Dustin.

Over de ravioli bestond geen twijfel. De hond heeft alles opgegeten, maar nog steeds geen spoor van de vork. Niet op of onder de tafel, en ook niet in de bek van de hond. 

Aangezien het stel niet zeker wist of de hond de vork wel of niet had opgegeten besloten ze naar de dierenarts te gaan. En gelukkig hebben ze die beslissing genomen.

Waar is de vork?

radiografia perro golden tenedor
De röntgenfoto van de maag van de hond ©Facebook Adelaide Animal Emergency & Referral Centre

Inderdaad, de dierenartsen van de alarmcentrale in Adélaïde (Australië) ontdekten, na het maken van een röntgenfoto van de hond, waar de vork zat. Deze zat in de maag van het dier! Zonder tijd te verliezen verwijderden de doktoren de vork via endoscopie uit Dustins buik.

⚠ Let op, onderstaande video kan als heftig worden ervaren⚠

De dierenarts heeft op zijn Facebook-pagina de beelden gedeeld van de ingreep die ze bij de hond hebben uitgevoerd, samen met de volgende opmerking: ''Stel je voor dat je het volgende telefoontje krijgt: "Ik denk dat mijn hond een vork heeft opgegeten! Een vork, zei je? Weet je dat zeker? Is het plastic? Of metaal?''

Het goede nieuws is dat het verwijderen van de vork uiteindelijk gelukt is en Dustin in goede gezondheid verkeert. Of hij er iets van heeft geleerd? Niet echt, want volgens zijn honden(h)ouders blijft hij nog altijd even gulzig. 

Hopelijk laat hij de vork de volgende keer links liggen als hij besluit om de ravioli op te eten.

Ander nieuws:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen