Aanbieding

kat met verlamt achterwerk

Dyson met zijn verlamde achterwerk

© brak.fiets - Instagram

Verlamde kat krijgt nieuwe kans in het leven dankzij bijzondere uitvinding (video)

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Toen katje Dyson eind vorig jaar ernstig gewond raakte na een aanrijding, zag zijn toekomst er pikzwart uit. Tot er iets speciaals gebeurde. 

Het gebeurde vlakbij Antwerpen, België. Daar werd Dyson op een kwade dag met een gebroken staartbeentje binnengebracht in dierenasiel ‘Dierenthuisje’ in Geel. Onmiddellijk gingen ieders gedachten uit naar een aanrijding, want een gebroken staartbeentje hoort typisch bij een aanrijding door een auto. Het zag er somber uit. 

Nieuwe start 

Fast forward, drie maanden later. Dyson woont tijdelijk bij Gertjan en Louise in Antwerpen. Ondertussen zoekt het Dierenthuisje naar een fijne familie waar hij een nieuwe start kan maken. Maar ook hier heeft het katje het al heel erg naar zijn zin, zien we op foto's die verzorger Gertjan deelde via de sociale media. 

Loopkarretje

Wat meteen opvalt: Dyson loopt. Wonderbaarlijk, want tot voor kort sleepte het katje zich moeizaam voort met zijn voorste poten. Gertjan deed namelijk een indrukwekkende uitvinding. Van een oud fietsenframe maakte hij een op gemaakt loopkarretje voor zijn vriendje op vier voeten.  Voor zoiets kan je alleen maar bewondering hebben. Vanaf de allereerste keer dat hij het loopkarretje uitprobeerde, banjert hij door het huis alsof er nooit iets gebeurd is. Zijn huisgenoten zijn al net zo gelukkig als hij. “Het is echt mooi om te zien hoe gelukkig een dier daarvan wordt”, zei Louis tegen HLN. 

Zie hier de beelden dan de kat met zijn loopkarretje op maat, als je naar rechts klikt op de foto zie je meerdere fimpjes :

 

Wil jij ook een kat adopteren? kijk dan snel op onze adoptie pagina!

Ander leuk nieuws:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen