Aanbieding

Hond met banaan

De banaan is een geliefd tussendoortje onder mensen

© Francine Rodrigues / Facebook

Mag een hond banaan?

Door Nelleke Pieters Country Manager

Online sinds

“Mag een hond banaan?”, vraag je jezelf soms af wanneer je zelf van dit tussendoortje geniet. Veel honden zijn dol op fruit. Maar is het ook gezond voor ze? 

Mag een hond bananen eten? Ontdek het hier!

In het kort: Ja, honden mogen over het algemeen bananen eten, maar met mate. Het geven van bananen aan honden heeft voordelen, maar let op het suiker- en kaliumgehalte. Bananen kunnen de spijsvertering van honden ondersteunen.

Is banaan goed voor honden?

Het is over het algemeen veilig om een hond af en toe een stukje banaan te geven. Bananen bevatten fructose en glucose, wat zorgt voor een natuurlijke zoetheid en snelle energie. Dit kan vooral gunstig zijn voor actieve honden of honden die ziek zijn of herstellen.

Bananen voor honden met een gevoelige maag

Bananen kunnen gunstig zijn voor honden met een gevoelige maag. De vezels in bananen kunnen helpen bij spijsverteringsproblemen, zoals diarree. Net als bij mensen kunnen bananen de spijsvertering van honden ondersteunen en helpen bij het herstellen van een normale stoelgang. Houd echter wel rekening met het kaliumgehalte in bananen. Een teveel aan kalium kan het hartritme van een hond vertragen. Zorg ervoor dat de hond niet te veel bananen eet en raadpleeg een dierenarts als er zich problemen voordoen.

bananen worden geprakt
Geef een hond alleen rijpe, fijngemaakte bananen © Elena Shashkina / Shutterstock

Let op: Rijpe bananen en in kleine stukjes

Geef honden alleen goed rijpe bananen. Deze zijn herkenbaar aan hun donkergele schil met bruine vlekken. Snijd de banaan in stukjes voordat je het aan je hond geeft, om verstikkingsgevaar te voorkomen. Net als bij andere vruchten en groenten voor honden, kunnen bananen het beste in kleine stukjes worden aangeboden om de spijsvertering te vergemakkelijken.

Hoeveel banaan mag je een hond geven?

Het is belangrijk om de hoeveelheid banaan die je aan je hond geeft te beperken. Te veel bananen kunnen leiden tot verstoring van de darmfunctie en constipatie veroorzaken. De juiste portie hangt af van de grootte en het gewicht van de hond. Kleine honden kunnen een paar stukjes krijgen, terwijl grotere honden maximaal twee bananen per week kunnen krijgen.

Geef je hond een smakelijke traktatie!

Meng gepureerde banaan met een beetje kwark en je hond zal ervan smullen. In de zomer kun je van het mengsel zelfs een hondenijsje maken, zodat je trouwe viervoeter kan afkoelen op warme dagen. Niet alleen mensen houden van ijsjes tijdens de zomer!

Meer recepten met banaan: Frozen Smoothie voor honden

Meer informatie over wat honden wel en niet mogen eten:

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen