Aanbieding

Mogen honden paprika eten?

Mogen honden paprika eten?

© OlesyaNickolaeva / Shutterstock

Mag een hond paprika?

Door Nelleke Pieters Country Manager

Bijgewerkt op

De meeste honden zijn gek op een lekkere groente-snack zoals een stukje wortel of komkommer. Maar mag een hond ook paprika eten?

Er zijn verschillende groentes die je als tussendoortje aan je hond kunt geven. In alle gevallen moeten groente als tussendoortje gegeven worden en mogen ze niet een volledige maaltijd vervangen. In dit artikel bespreken we of honden ook paprika’s mogen eten of dat ze deze beter kunnen laten staan. 

Mag een hond paprika? 

  • Groene paprika: nee
  • Gele en rode paprika’s: ja, maar alleen gekookt en in kleine hoeveelheden.

Geef je hond nooit groene of rauwe paprika! Rauwe paprika’s bevatten een hoge concentratie solanine, een organische verbinding die giftig kan zijn voor honden wanneer zij hiervan teveel binnen krijgen. Solanine tast de slijmvliezen in het maagdarmkanaal aan. Dit leidt tot diarree. Bovendien vernietigt de solanine de rode bloedcellen en remt het het zenuwstelsel af. Bij overmatige consumtie van groenten met Solanine kunnen honden ademhalingsmoeilijkheden, verlamming en zelfs een hartstilstand krijgen.

Mijn hond heeft te veel paprika gegeten: wat moet ik doen?

Welke hoeveelheid groene of rauwe paprika schadelijk is voro jouw hond is afhankelijk van de grootte. Grote honden kunnen meer Solanine verdragen dan kleine honden met een kleine maag. Denk jij dat jouw hond teveel rauwe, ongekookte of groene paprika's heeft gegeten? Neem dan direct contact op met de dierenarts. Probeer nooit je hond te laten overgeven, dit kan de situatie verergeren.

Meer informatie over wat je hond wel en niet mag eten, vind je hier:

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen