Aanbieding

De lekkerste honden ijsjes: 4 makkelijke recepten

Hond eet hondenijsje

Hondenijs is een lekker tussendoortje voor jouw viervoeter op een warme dag

© Chuchiko17 / Shutterstock

Hondenijsjes, de naam zegt het al: ijsjes voor honden. Wij vertellen je alles over dit lekkere tussendoortje voor jouw viervoeter en geven je 4 makkelijke recepten.

Door Sander Nelisse

Bijgewerkt op

ls de temperatuur stijgt, groeien de rijen voor de ijssalons. Er gaat natuurlijk ook niets boven een heerlijk ijsje in de zomer. Wil je het plezier van een ijsje delen met je hond? In dit artikel geeft Wamiz je tips over honden ijsjes, inclusief makkelijke recepten waarmee je zelf honden ijs kunt maken.

Mogen honden ijs eten?

Wanneer je voor een hond een extra bolletje ijs bestelt bij de ijssalon doe je meer kwaad dan goed. Het ijs bevat veel suikers en bovendien likken honden vaak niet aan een ijsje, maar eten ze in een mum van tijd het hele bolletje op. Dit lijdt dan vaak tot buikpijn en maagklachten. Echter is er een alternatief, namelijk zelfgemaakt honden ijs. Hiervoor heb je geen ijsmachine nodig, maar een paar lekkere ingrediënten en een vriezer.

Doe-het-zelf ijs voor honden

Het einige wat je nodig hebt voor het maken van honden ijs is een beetje creativiteit. Meng de ingrediënten die je hond zo lekker vindt en vries ze in. Als basis zijn yoghurt, roomkaas of kwark geschikt, wat je vervolgens kunt mengen met leverworst, gepureerd vlees of het juiste fruit. Wil je liever geen vlees pureren, kijk dan eens naar geschikte potjes babyvoeding die tevens ongekruid zijn. In tegenstelling tot ijs voor mensen mag honden ijs geen suiker bevatten. Honing is in kleine hoeveelheden toegestaan.

4 makkelijke recepten voor honden ijsjes

Verse vis ijsjes

Meng tonijn uit blik zonder olie met cottage cheese voor een frisse zomerse visschotel. Will je een meer verfijne variant? Rasp dan ook nog een kwart van een wortel. Dit alles bij elkaar gaat dan ongeveer voor 3 uur in de vriezer. Gebruik hiervoor kleine lege yoghurtbekers, ijsblokbakjes of een geschikt hondenspeelgoed, waarover later meer.

Frozen Dogurt

Viervoeters zijn dol op Frozen Dogurt! Meng een paar theelepels yoghurt met een theelepel honing. Voeg nu overheerlijke bosbessen of kleingemaakte banaan aan toe. Als je je hond een extra’tje wilt geven roer dan nog een lepel kokosvlokken er doorheen. Stop het geheel 3 uur in de vriezer, en klaar is de Frozen Dogurt!

Leverworstijs

De meeste honden zijn dol op leverworst. Als jouw hond daarbij hoort, maak dan in de zomer een overheerlijk leverworst ijsje. Meng hiervoor ongeveer 40 gr leverworst met 100 gr kwark. Voeg een paar druppels honing toe en vries het geheel voor minstens 6 uur in.

Fruitijs voor honden: meloenijs

Kleingemaakte watermeloen in combinatie met water. Dat is de basis voor een zeer fruitig stukje zomerijs voor honden. De meeste honden geven echter de voorkeur aan yoghurt in plaats van water. Je kunt ook een plat stuk meloen inclusief schil uitsnijden en met een lepel een klein gaatje uithollen in het midden. Vul dit vervolgens op met natuurlijke yoghurt. Als topping kun je andere fruitsoorten zoals bosbessen of kleine stukjes perzik gebruiken. Stop het geheel „s avonds in de vriezer en de volgende dag kun je jouw hond trakteren op een bijzondere traktatie.

Tips: hondenijs op de juiste manier voeren

Kleine en middelgrote honden mogen slechts één portie ter grootte van een ijsblokje, per dag hebben. Voor grotere honden mag dit maximaal twee keer zoveel zijn. Wanneer je hond een gevoelige spijsvertering heeft kun je beter geen ijs maken. De kou kan de maag dan irriteren. Om het plezier van het ijsje te verlengen kun je het ijsje ook in een geschikt speeltje doen, zoals een stuk rubber met een gat er in. Velen kennen dit stukje speelgoed onder de naam „Kong“. Dit zorgt er voor dat een hond wel even zoet is met het ijs, wat ook weer beter is voor de maag. Als alternatief kun je een speeltje vullen met kleine mini-traktaties in combinatie met vlees- of visbouillon en invriezen.

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen