Aanbieding

Bruine border terriër

Border Terriër kruisingen zijn energiek, trouw en erg speels.

© Shutterstock

De 5 meest populaire Border Terrier kruisingen

Door Lianne van Loon

Online sinds

De schattige en karaktervolle Border Terriër is het populairste terriërras dat mensen kiezen. Deze kleine pups zitten vol karakter en zijn geweldige metgezellen

Oorsprong en geschiedenis van de Border Terriër

Zoals de naam al doet vermoeden, werden deze vriendelijke terriers oorspronkelijk gefokt in de Schotse Borders. Voorheen bekend als Reedwater, Redesdale of Coquetdale terriërs, naar verschillende locaties rond de grensstreek. Rond de late jaren 1800 werd de naam Border terriër aangenomen.
 

Oorspronkelijk gefokt als werkhonden voor de vossenjacht, doen deze kleine terriërs niets liever dan graven en jagen. In feite betekent het woord terriër "van de aarde", heel toepasselijk voor deze alerte, hardwerkende hond. Border terriërs worden vaak gefokt voor ongediertebestrijding en in sommige gevallen gebruikt om de vos uit zijn hol te verjagen.

The Border Terrier dog
Border Terrier ©Shutterstock

Fysieke kenmerken van een Border Terriër

Deze schattige Border terriër is goed geproportioneerd, met een beenlengte die in goede verhouding staat tot zijn hoofd en lichaam. Zijn staart is vrij dik naar de basis toe, maar heeft een taps toelopende punt. De oren van de terriër zijn "v"-vormig en vallen naar voren op zijn wangen.
Hij heeft een waterafstotende vacht die vrij ruw aanvoelt, maar met een zachte ondervacht. Hun gezichten en andere punten van hun lichaam hebben zwarte aftekeningen. Met vachten in verschillende tinten, variërend van bruin-, rood- en grijstinten. 


Hoogte: Volwassen honden zijn ongeveer 40 cm tot de schouder

Gewicht: Een gemiddelde hond weegt ongeveer 7,5 kg

Levensverwachting: Tussen 12 en 15 jaar

Persoonlijkheid van de Border Terriër

Dit stoere hondje houdt van spelen, achtervolgen en jagen. Hij is echter niet vies van een paar knuffels met jou op de bank. Deze liefdevolle en trouwe honden zijn weliswaar erg onafhankelijk, maar zijn fantastische huisdieren voor elk gezin dat van activiteiten houdt. Border Terriërs zijn vrij vocale honden, die vaak de neiging hebben om te janken en te blaffen. Dit is een gevolg van het feit dat ze gefokt zijn om te blaffen als er een ondergrondse prooi is ontdekt. Het lijdt geen twijfel dat de Border Terriër een populair ras is.

Veelvoorkomende gezondheidsproblemen van de Border Terrier

Het Border terriër ras is over het algemeen een gezond ras, maar is gevoelig voor hartafwijkingen en heupdysplasie. In de jaren 1980 werd een aandoening die bekend staat als de ziekte van Spike, een ziekte die toevallen veroorzaakt, vaak geregistreerd, met symptomen die erg lijken op epilepsie bij mensen.

Wat eet een Border Terrier

Met de neiging om vrij mollig te worden als er te veel voedsel wordt aangeboden, voer met mate.

Hoe train je een Border Terrier

Een gezonde hond doet graag mee aan allerlei activiteiten en sporten. Border Terriërs zijn normaal gesproken niet veeleisend, maar een avontuurlijke geest betekent dat hij graag op onderzoek uitgaat. Omdat ze nogal nieuwsgierig zijn, jagen ze vaak achter alles aan dat rent, dus terugroepoefeningen zijn een goed plan. Hij zal heel goed reageren op veel aanmoediging en lof. Je zult merken dat regelmatige gehoorzaamheidscursussen kunnen helpen met zijn onafhankelijke geest.

De verzorging van de Border Terrier

De vacht van een Border Terriër is vrij gemakkelijk te verzorgen. Dit ras moet twee keer per week geborsteld worden en af en toe een trimbeurt krijgen om zijn vacht te strippen, zodat hij er netjes blijft uitzien. Je hond graaft vaak graag in de grond en is gewend om zichzelf schoon te houden, hij hoeft maar af en toe in bad. Verwacht dat hij minimaal twee keer per jaar zijn vacht ruit, waardoor er vaak bolletjes vacht op de vloer achterblijven.

Populaire Border Terriër kruisingen

Alle soorten hebben een innemende, individuele persoonlijkheid met een enorme hoeveelheid energie.

1. De Border Jack: een kruising tussen een Jack Russell en een Border Terriër

De Jack Russel kruising zit vol energie, is moedig en intelligent. Beide ouderrassen staan bekend als jagers, dus deze kruising zal zeker alles achtervolgen wat in het zicht komt. Daarom heeft deze kruising veel beweging nodig en moet hij getraind worden.

2. De Border Terrier kruising Mopshond

Een kruising met een Mopshond is een uitstekende gezinshond en schiet goed op met kinderen. Deze kruising staat bekend als een vriendelijke hond en brengt graag tijd door met andere mensen. Ze hebben overdag niet veel beweging nodig, maar genieten toch van hun dagelijkse wandeling.

3. De Chi Border Terriër: Een kruising tussen een Chihuahua en een Border Terriër

Een kruising met een Chihuahua is een hond dat graag tijd door brengt met zijn gezin. Het is belangrijk om deze hond op jonge leeftijd te trainen en te socialiseren. Training zal niet al te moeilijk zijn, aangezien ze goed reageren op positieve versterking. Deze kruising is alert en nieuwsgierig, hoewel ze klein zijn, zijn het goede waakhonden en zullen ze hun baas waarschuwen als er iets vreemds is.

4. De Border Yorkie: Een kruising tussen een Yorkshire Terriër en een Border Terriër

Deze kleine kruising met een Yorkshire kan een beetje fragiel zijn en past daarom het beste in een huis zonder kinderen. De Border Yorkie brengt graag tijd door op schoot bij zijn baasje, maar heeft zeker zijn dagelijkse wandeling nodig.

5. De Affen Terriër: Een kruising tussen een Affenpinscher en een Border Terriër

De Affen Terrier is gekruist met een Affenpinscher een actieve, intelligente en speelse kleine hond. Ze zijn geweldige huisdieren en spelen graag met kinderen. Deze kruising wil graag helpen en daarom is het makkelijk om hem te trainen. Ze hebben veel energie en moeten genoeg interactie en stimulatie krijgen om zich voldaan te voelen.

Border Terriër kruisingen en kinderen

Als je overweegt om een Border of een kruising terriër aan je gezin toe te voegen, kies dan voor een kleine pup die met de kinderen kan meegroeien. Deze terriërs zijn schattige, speelse honden, die een hechte band met kinderen zullen vormen. Natuurlijk is het beter om kinderen en deze honden niet zonder toezicht alleen te laten. Sommige kinderen kunnen nogal ruw spelen, en de Border Terriër is vastbesloten om op prooi te jagen - die twee gaan misschien niet samen. Houd ze allemaal veilig en gelukkig onder volledig toezicht.
Al met al is het een gemakkelijke hond die geschikt is voor veel gezinnen. Ze voelen zich net zo thuis tijdens lange wandelingen met het gezin als in huis. Het Border terriër ras is zeker meer ontspannen dan veel andere terriër rassen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen