Bolognezer

Andere namen : Bichon Bolognese, Bolognese Toy Dog

Bolognezer
Volwassen Bolognezer

De Bolognese Bichon is een kleine gezelschapshond met een grote persoonlijkheid. Deze honden houden van veel aandacht en knuffels en gedijen goed in het gezelschap van hun favoriete mensen en andere honden. Ze vormen een zeer sterke band met hun verzorgers en zijn een perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kleiner ras met minder veeleisende bewegingsvereisten. Deze schattige speelgoedhonden worden relatief oud, maar behouden een groot deel van hun jeugdige kracht tot op hoge leeftijd.

Algemene informatie Bolognezer

Hoe oud wordt een Bolognezer? :

7

19

12

14

Karakter :

Aanhankelijk Rustig Intelligent

Grootte Bolognezer :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

Deze honden zijn leden van de Bichon-familie, waartoe de Bichon Frise, de Maltezer en de Havanezer behoren. Ondanks hun overeenkomsten met enkele van hun naaste neven, is de Bolognezer een ras op zich. Gezien de naam zullen de wortels waarschijnlijk beginnen in Bologna, een stad in Noord-Italië. Ze hebben een nobele geschiedenis en waren de favoriete hond van veel aristocratische families uit de 17e eeuw. Ze komen ook voor op schilderijen van een aantal van 's werelds grootste schilders ooit, waaronder Titiaan en Goya. Het ras werd in de jaren negentig geïntroduceerd bij Britse hondenliefhebbers en maakte zijn eerste Crufts-optreden in 2002.

FCI groep

FCI groep

Groep 9 - Gezelschapshonden

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Bolognezer

Bolognezer
Bolognezer
Bolognezer
Bolognezer
Bolognezer

Grootte Bolognezer

Teef : 25 tot 80 cm

Reu : 27 tot 30 cm

Gewicht Bolognezer

Teef : 2 tot 4 kg

Reu : 2 tot 4 kg

Vachtkleur Bolognezer

Wit

Vachttype

Oogkleur Bolognezer

Bruin

Uiterlijke kenmerken Bolognezer

De Bolognese Bichon is een kleine, compacte hond met een zeer opvallende witte vacht. Het ras heeft een vierkant, gedrongen lichaam met een diepe borst en een licht afgeronde kop. Bolognese Bichons hebben donkere neuzen, donkere ogen en een relatief lange snuit vergeleken met zijn kleine gestalte. Hij heeft hoog aangezette oren en een lange, gekrulde staart.

Goed om te weten

Karakter

100%

Aanhankelijk

Deze speelgoedgezelschapshonden zijn uiterst aanhankelijk tegenover hun baasjes. Dit schattige kleine ras zal graag een middagje knuffelen op de bank. Ze waarderen knuffels en aaitjes enorm. Ze zijn partners voor het leven.

66%

Speels

Zoals de meeste Toy-rassen houdt de Bolognese Bichon van spelen. Deze vrolijke honden zullen je urenlang vermaken. Ze hebben ook de neiging hun speelse karakter tot ver in hun hogere jaren te behouden.

100%

Rustig

Deze honden hebben veel energie en kunnen soms een beetje opgewonden raken. Ze zijn echter lang niet zo hyperactief als sommige van hun neven en nichten. De Bolognese Bichon ontspant zodra de speeltijd voorbij is.

100%

Intelligent

Speelgoedhonden staan niet bekend om hun intelligentie. De meeste ‘slimme’ honden zijn gefokt uit het mixen van verschillende werkhonden met een hoog niveau van natuurlijke intelligentie. De Bolognese Bichon is voortgekomen uit een andere lijn gezelschapshonden en werd dus niet blootgesteld aan intelligentere bloedlijnen.

33%

Jager

Bolognese Bichons hebben een lage prooidrift en zullen zelden gedrag vertonen dat geassocieerd wordt met “jachtrassen”. Dit maakt ze ideaal voor gezinnen met katten of andere huisdieren. Het betekent ook dat ze relatief gezien minder training nodig hebben.

66%

Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

Ze kunnen een beetje verlegen zijn tegenover ‘nieuwe’ mensen, hoewel een goed gesocialiseerde Bolognese Bichon hun natuurlijke verlegenheid snel zal overwinnen. Maar ze hebben de neiging om 'bij hun eigen gezin te blijven' en geven de voorkeur aan het gezelschap van hun baasjes boven mensen die ze niet zo goed kennen.

33%

Onafhankelijk

Gezelschapshonden zijn zeer sociale dieren en mogen niet voor langere tijd alleen gelaten worden. Als dat zo is, zullen ze waarschijnlijk vreemd gedrag vertonen. Dit kan destructief gedrag, dingen kapot maken in huis en overmatig geblaf omvatten.

Gedrag Bolognezer

66%

Kan goed alleen zijn

De Bolognezer heeft veel gezelschap nodig. Langdurige perioden van eenzaamheid zullen een zeer negatieve invloed hebben op hun geestelijke gezondheid. Zorg ervoor dat er het grootste deel van de tijd iemand bij hem thuis is. Als dat niet het geval is, heeft jouw Bichon een hondenbroer of -zus nodig.

100%

Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

Deze honden reageren goed op training, hoewel ze zich snel zullen vervelen als de sessies te lang, te repetitief of te complex zijn. Concentreer je op korte, leuke trainingssessies en houd je aan de basisgehoorzaamheidscommando's van jouw hond. Alles meer dan dat zal waarschijnlijk de capaciteiten van de hond te boven gaan, en hij zal snel zijn focus verliezen.

100%

Blaft graag

Veel speelgoedhonden hebben de reputatie een beetje gek te zijn. Gelukkig is de Bolognezer veel gereserveerder dan sommige van zijn speelgoedverwanten.

33%

Neiging om weg te lopen

Een Bolognezer heeft een zeer laag "vluchtrisico". Ze missen de aangeboren prooidrift. Het is dus veel minder waarschijnlijk dat ze weglopen op zoek naar avontuur. Ten tweede is het geen bijzonder atletisch ras. De kans dat ze echt kilometers ver zullen lopen is onwaarschijnlijk.

66%

Neiging om dingen kapot te maken

Dit hangt ervan af. Zolang aan hun behoeften wordt voldaan, zullen deze zachtaardige dieren zelden destructief worden. Als ze zich echter vervelen of eenzaam zijn, zullen ze al snel hun frustratie gaan uiten door middel van destructief gedrag.

66%

Eetlust

Bolognese Bichons zijn niet hebzuchtig.

33%

Geschikt als waakhond

Deze loyale, gezinsgerichte honden zijn erg territoriaal. Hoewel ze niet over de fysieke aanwezigheid beschikken om indringers af te schrikken, zullen ze je aandacht zeker vestigen op de aanwezigheid van alles wat ze niet leuk vinden.

100%

Geschikt als eerste hond

Bolognezers zijn ideale ‘startershonden’. Ze zijn gemakkelijk te trainen, hebben matige bewegingsbehoeften en hun loyale en gehoorzame aard zijn een perfecte match voor de onervaren honden(h)ouder.

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor Bolognezer ...

Dieren ter adoptie

Is het ras Bolognezer geschikt voor jou?

Doe de test

Levensstijl

100%

Kan de Bolognezer in een appartement leven?

Speelgoedrassen zoals de Bolognese Bichon kunnen heel gelukkig leven in een flat. Hoewel ze nog steeds behoefte hebben aan een behoorlijke dagelijkse wandeling en voldoende frisse lucht, brengen ze ook graag een groot deel van de dag door met luieren in de flat. Door hun grootte hebben ze geen enorme hoeveelheden ruimte nodig om zich gelukkig en tevreden te voelen.

33%

Behoefte aan beweging/ sportief

Een Bolognese Bichon heeft elke dag ongeveer 30 minuten beweging in de buitenlucht nodig. Je kunt ze uitputten in één grote wandeling, of deze opsplitsen in kortere wandelingen verspreid over de dag. Hoewel het goed is om ze wat vrije tijd te geven, zijn Bichons over het algemeen blij met een rustige wandeling.

100%

Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

Grote reizen moet je van te voren goed voorbereiden, zoals bijvoorbeeld het gewend laten raken aan een reistas/bench. Door hun grootte is het wel een praktisch ras om mee op reis te nemen. Daarbij, omdat ze niet zo veel beweging nodig hebben zullen ze tijdens een langere reis niet snel onrustig worden.

Gezelschap

66%

Kan een Bolognezer samen met katten?

De Bolognese Bichon is een katvriendelijk ras. Ze zullen vrienden worden met alle katten waarmee ze opgroeien en kunnen zich zeer goed aanpassen aan eventuele katachtige toevoegingen aan het gezin. Hun lage prooidrift is ook goed nieuws voor de katten van je buren. Bichons hebben noch het temperament, noch de fysieke capaciteiten om vreemde katten te achtervolgen.

66%

Kan een Bolognezer samen met honden?

Bolognese Bichons zijn sociale honden en maken graag vrienden met andere honden. Ze vertonen zelden competitief of agressief gedrag ten opzichte van andere dieren, waardoor ze perfecte speelmaatjes zijn voor andere honden.

100%

Is de Bolognezer een kindvriendelijke hond?

Zoals de meeste gezelschapshonden heeft de Bolognese Bichon een echt zwak voor kinderen van alle leeftijden. Hun kleine formaat en zorgzame karakter maken ze bijzonder geschikt voor gezinnen met kleine kinderen en peuters.

100%

Is een Bolognezer geschikt voor ouderen?

Deze speelgoedhonden vragen relatief weinig verzorging. Ze vereisen niet te veel beweging of ruimte. Ze zijn gemakkelijk te trainen. En ondanks dat ze energiek en speels zijn, weten ze wanneer het tijd is om te relaxen. Met andere woorden: Bichons beschikken over alle eigenschappen waar veel ouderen naar op zoek zijn bij het adopteren van een hond.

%}

Wat kost een Bolognezer?

De gemiddelde kosten van een raszuivere Bolognezer liggen ergens tussen €935 als ze niet geregistreerd zijn bij de Kennel Club en €1070 als ze dat wel zijn.

Je moet ook ongeveer €30-40 per maand budgetteren voor de voerkosten, en de gemiddelde kosten van een basisverzekering bedragen ongeveer €20,00 per maand, hoewel dit van hond tot hond verschilt. Jaarlijkse gezondheidscontroles, vaccinaties en andere kosten zullen bijdragen aan een jaarlijkse uitgave van ongeveer €900.

Verzorging

Ondanks hun lange vacht, verharen ze maar weinig. Dit bespaart je veel tijd en regelmatige tripjes naar de trimmer. Een wekelijkse borstelbeurt volstaat. Als je dat niet doet kan dit leiden tot huidinfecties, wat weer kan leiden tot andere gezondheidsproblemen.

Haaruitval

Ze verliezen weinig haar.

Voeding Bolognezer

Een Bolognezer heeft een bescheiden eetlust. Ze hebben elke dag twee/drie kleine kopjes hondenvoer van hoge kwaliteit nodig.

Gezondheid Bolognezer

Hoe oud wordt een Bolognezer?

12-14 jaar.

Sterk/ bestendig

Ondanks hun kleine formaat zijn het robuuste honden. Echter blijven het gezelschapshonden die niet bijzonder veel fysieke uitdaging nodig hebben.

Kan goed tegen warmte

Bichons voelen zich redelijk comfortabel onder alle weersomstandigheden. Ze hebben geen problemen met het reguleren van hun lichaamstemperatuur en zijn niet vatbaar voor oververhitting.

Kan goed tegen kou

Hun dikke vacht houdt ze goed warm tijdens de mildere delen van de winter, maar alle speelgoedrassen zullen het moeilijk krijgen als de temperatuur daalt. Verzorgers zullen moeten investeren in een hondenjas van hoge kwaliteit.

Neiging om snel aan te komen

In principe is dit ras niet gevoelig voor overgewicht, tenzij je ze echt te veel eten geeft. Let wel, mocht een Bolognese Bichon overgewicht krijgen kan dit tot ziektes leiden.

Veelvoorkomende ziektes

  • Leverziekte
  • Heupdysplasie
  • Staar
  • Natte ogen
  • Patellaire luxatie
  • Allergieën
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen