Aanbieding

Beagle drinkt uit waterbakje

Met het warme weer kunnen honden wel wat extra water gebruiken

© Olena Yakobchuk - Shutterstock

Restaurantgast vraagt bakje water voor de hond: als ze de rekening ziet is ze laaiend

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Er is een relletje ontstaan nadat een hondenverzorgster ontdekte dat een restaurant haar had laten betalen voor een bak water voor haar hond.

Ze had zin in een ontspannen avondje uit met een vriendin en nam haar geliefde hond Wall-E mee uit naar een leuk restaurantje in het Oost-Franse plaatsje Annecy.  Maar inmiddels roept de herinnering een zeer bittere nasmaak bij de hondenliefhebster op. 

Honden bar

Het was bloedheet en de kleine Wall-E snakte naar een beetje vocht. Dus, vroeg ze, zoals elke betrouwbare hondenverzorgster, een bakje water voor haar kleine schatje.  

Het eten smaakte goed en iedereen had het naar de zin. De avond had alles weg van een ideaal avondje uit. 

Totdat de rekening kwam.  Bij het nakijken ontdekte de vrouw dat er 0,30€  voor de 'hondenbar' op het bonnetje stond.  Stom verbaasd vroeg ze de ober om uitleg. "Hoe kan het dat mijn karaf water gratis is maar ik wel voor de hond moet betalen"?  De ober reageerde koeltjes:. "Dat zijn nu eenmaal de regels van de zaak". 

Desinfecteren 

Kokend van woede deelde de hondenliefhebster het verhaal van A tot Z via de sociale media. " Het gaat mij heus niet om het geld, maar om het feit dat ik moet betalen voor het welzijn van mijn huisdier! Moet ik soms mijn hond laten sterven van dorst zodat ik niet hoef te betalen voor die 10cl water? Is het straks de bedoeling dat we zelf bestek en bord naar een restaurant meenemen, om 'huur' uit te besparen? Of neem ik een bak mee van huis en vul ik die in het restaurant met gratis water. Wat een super slechte grap. Ik ben verontwaardigd, geschokt. Laten ze de volgende keer gewoon 'verboden voor honden' bordje op de deur spijkeren". 

Haar verhaal leverde honderde reacties op, de enige begripvoller dan de andere. Sommige vinden de boosheid overdreven of suggereren dat die 0,30€ misschien bedoeld waren om de kosten van het desinfecteren te dekken.  Wat vind jij? 

 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen