Aanbieding

Hondenneus met een rode vlek erop

Waar komt de bult op de neus van de hond vandaan?

© Facebook / Iloveveterinarymedicine

Dierenarts onderzoekt hond, pakt pincet en trekt het ding er uiteindelijk uit!

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Op het eerste gezicht lijkt het een vrij normale hondenneus, maar als je goed kijkt begrijp je al snel dat er iets niet klopt. 

Dit relatief onschuldige aanblik van de hondenneus zorgt direct voor argwaan bij de experts. Er is iets mis met de neus van de hond. Honden(h)ouder Tess H. had een soortgelijke ervaring toen ze haar Taco van dichterbij bekeek en de vreemde plek ontdekte. Ze had net twee maanden geleden de reu geadopteerd, maar die rode bult op de neus was zeker nieuw. Had Taco misschien een wespensteek opgelopen, of is het een klein abces?

Vreemde bult op neus van hond

Tess, die zelf in een dierenkliniek werkt, neemt moedig als ze is het heft in eigen handen. Eerst drukt ze op de bobbel, dan pakt ze een pincet, en ze weet iets te pakken te krijgen, maar wat ze uit de neus van haar hond haalt zorgt ervoor dat ze bijna begint te gillen. Het is iets witachtigs, draadachtigs met een lengte van bijna vier centimeter. Tess krijgt een slecht voorgevoel. 

Ze vraagt zonder te twijfelen de dierenartsen in haar kliniek om advies, en die weten wat hier speelt. Taco's verzorger trok namelijk een hartworm, of in ieder geval een deel daarvan uit de neus van haar hond. De viervoeter stond al bekend als hartworm-positief toen hij werd geadopteerd, en blijkbaar probeerde deze worm zich een weg te banen door Taco's neus. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen

reactie

  • Boeskooltje
    Boeskooltje
    Mensen denken vaak dat honden en katten injecties niet nodig zijn. Deze moeten honden en katten echt wel allemaal hebben, willen ze gezond zijn en blijven. Vooral de ziekte van Weil is zo'n nare ziekte, want iedere hond komt wel eens in natuurwater. Ook hartworm is lelijk, maar ook Parvo is een nare ziekte waar ze doodziek van kunnen worden en dood gaan. Dit wil je toch als eigenaar niet !!!
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

1 reactie op 1