Aanbieding

Hond op rooster

Roosters vindt je niet alleen bij havens, maar soms ook op galerij trappen en in het bos.

© MooshsMates / Shutterstock

Opgepast! Dit veel voorkomende object kan pijnlijke verwondingen bezorgen bij honden

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Ga jij er graag op uit met je viervoeter? Pas dan goed op. Dierenwelzijnsorganisaties waarschuwen honden(h)ouders voor de gevaren van roosters na meerdere gewonde honden.

De vakantieperiode is weer aangebroken en dat betekent dat velen erop uit trekken, en natuurlijk gaat de viervoeter mee. Lekker het bos in, of naar het strand, of wellicht een dagje varen? Wat is er nu lekkerder dan met je hond op en in het water te zijn. 

Stalen roosters

Wat je ook gaat doen deze zomer, je wilt natuurlijk altijd dat je hond veilig is. Stichting Dierenwelzijn Walcheren waarschuwt nu in ieder geval voor stalen roosters. Op Facebook heeft de organisatie via een bericht bezoekers die met de boot overkomen om een dagje Vlissingen te doen gewaarschuwd voor het gevaar van stalen roosters voor honden. 

Pijnlijke verwondingen

Op Facebook schrijft de organisatie: "Vanochtend kregen wij een melding van toeristen die vanuit Breskens met de boot over waren gekomen om een dagje Vlissingen te doen. Terwijl ze over het sluizencomplex liepen richting de Piet Heinkade bemerkten ze dat hun hond hevig bloedde uit zowel de voor- als achterpoot. Ze dachten dat hij in glas getrapt moest zijn. Toen wij aankwamen hadden ze zelf de poten al verbonden en brachten we de hond met de verzorger naar de dierenarts. Daar bleek dat van beide poten er een nagel uitgerukt was." Al met al bijzonder pijnlijk voor de hond!

Verschillende soorten roosters

"Wij vermoeden dan ook dat dit gebeurt is op de stalen roosters van de steigers. Dit is niet de eerste hond die dit overkomt. Pas dus goed op met dit soort roosters. De nagels zakken door de gaatjes met alle gevolgen van dien, dus til waar mogelijk de hond even op", aldus de dierenwelzijn organisatie.

Roosters vindt je niet alleen bij havens, maar soms ook op galerij trappen en in het bos. Denk hierbij aan wildroosters. Ook deze kunnen pijnlijk zijn voor de poten van je hond. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen