Aanbieding

achtergelaten hond en briefje

De 10 jaar oude hond was extreem uitgedroogd en had bijna een zonnesteek opgelopen. 

© Richmond Animal Care and Control - Facebook

Oude hond aan lot overgelaten: vinders lezen briefje op zijn halsband en hun hart breekt

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Wanneer reddingswerkers een hond vinden die op straat is achtergelaten, onthult een hartverscheurend briefje aan de halsband waarom de hond daar is achtergelaten. 

Toen Oreo, een oudere Schnauzer-Poedel mix alleen op een straathoek werd gevonden, was de arme hond extreem uitgedroogd en had bijna een zonnesteek opgelopen. 

Hartverscheurend briefje

De hond lag al een tijdje vast in de zon toen reddingswerkers van Richmond Animal Care and Control in Virginia, Amerika, de hond te hulp schoten. Aanvankelijk wisten de redders van Oreo niet hoe de hond daar terecht was gekomen. Toen zagen ze het briefje aan de halsband: 

"Mijn naam is Oreo. Ik ben ouder dan 10 jaar. Ik heb angststoornissen, mijn baasje is overleden. Ik ben een goede hond en ik heb een thuis nodig."

Het reddingsteam nam Oreo snel mee voor een grondige controle bij de dierenarts, en al snel werd ontdekt dat de hond nauwelijks kon zien of horen. 

Alles over de rassen: de Schnauzer en de Poedel

Nog lang en gelukkig

Terwijl de hond werd verzorgd, deelde een reddingswerker het verhaal van deze hond op Facebook in de hoop een nieuw en liefdevol thuis te vinden. Ze realiseerden zich dat het niet makkelijk zou zijn om iemand te vinden die hem zou willen adopteren, mede vanwege zijn leeftijd. 

Maar tot ieders verbazing duurder het slechts drie dagen totdat ze een nieuw thuis hadden gevonden voor Oreo. Nadat iemand het Facebook-bericht had gezien nam diegene direct contact op met de organisatie en bood de oudere hond een thuis aan waar hij de rest van zijn leven nog gelukkig kon leven. 

Oreo brengt nu zijn tijd door met zijn liefdevolle verzorger en de andere hond in een vijf hectare grote tuin. Beter kan het niet!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen