Aanbieding

Hond ligt op schoot bij Mindy

Door het ongeluk is Tynke zichzelf niet meer en is voor de vreemdste dingen bang.

© Hulphond Tynke / Facebook

Hulphond expres aangereden door man in elektrische rolstoel

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds Bijgewerkt op

De hulphond van Mindy werd aangereden door een man in een elektrische rolstoel en kan inmiddels al 7 weken niet helpen. 

Mindy's hulphond expres aangereden

Mindy was samen met haar hulphond, koningspoedel Tynke in een winkel toen deze expres werd aangereden door een man in een elektrische rolstoel. Tegen Omroep Brabant vertelt Mindy uit Heeze: " Ik dacht dat het per ongeluk ging. Hij mompelde iets en toen zag ik zijn hand weer naar het stuurpookje gaan. Hij gaf wederom gas en reed tegen mijn hulphond Tynke aan. Ze sprong opzij en trilde flink. De man in de rolstoel mompelde weer iets."

"Ik vroeg: vindt u dat normaal dat u zomaar tegen mijn hond aanrijdt?" De man reageerde met "vinden jullie het normaal dat jullie daar staan?" en reed vervolgens door. 

Thuis ligt Tynke als een zielig hoopje op de grond

Mindy had in eerste instantie nog niet door hoe hard de hond geraakt was. In de avond begon de hulphond te schreeuwen van de pijn. 

Nu inmiddels 7 weken later heeft de hulphond nog altijd medicijnen nodig. Het gaat dan wel iets beter, maar zodra we dan thuiskomen ligt ze als een zielig hoopje op de grond en weet ze niet waar ze het moet zoeken van de pijn. 

Er bleek een cyste met bloed en vocht in haar heup te zitten en het botvlies is beschadigd. Er zijn ook röntgenfoto's gemaakt waarop een gekarteld randje te zien was. In eerste instantie dacht men nog aan een scheurtje in de bekken, maar dat lijkt gelukkig mee te vallen. Een CT-scan moet dit nog uitsluiten. 

Mentale klap

Door het ongeluk is Tynke zichzelf niet meer en is voor de vreemdste dingen bang. Mindy en Tynke hebben hard gewerkt om bepaalde angsten te overwinnen en dan krijg je dit. "Tynke is zichzelf niet meer" ziet Mindy. 

Mindy heeft Tynke hard nodig vanwege onder meer een bindweefselafwijking die EDS heet. Tynke helpt Mindy bij haar dagelijkse leven en geeft Mindy bijvoorbeeld een seintje wanneer ze merkt dat het niet goed gaat met haar. Op dat moment kan Mindy dan in bed gaan liggen en zorgt Tynke ervoor dat ze bij bewust zijn blijft. Dat is allemaal werk wat Tynke nu niet kan doen en dat heeft gevolgen. 

"Hartverwarmend om te zien"

Tynke helpt Mindy bij tientallen dingen per dag. Nu Mindy meer van deze dingen zelf moet doen belast ze haar eigen lichaam zwaarder. Dat heeft invloed op haar gezondheid en ook is ze al gevallen. 

Ze is dus afhankelijker van haar omgeving, maar ze is hierdoor ook haar autonomie kwijt. Vrienden van Mindy zijn een crowdfunding gestart, want de verzekering dekt veel kosten, maar lang niet alles. De actie wordt veel gedeeld en er is al wat geld binnen. "Dat is hartverwarmend om te zien."

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen