Aanbieding

De dierenarts die naast Taka slaapt
© CARE MORE ANIMAL HOSPITAL

De dierenarts gaat bij gewonde hond liggen en maakt iedereen aan het huilen: zijn verhaal is droevig

Door Kaami Kanje

Online sinds

De foto van een dierenarts die naast een opgenomen hond slaapt, is de wereld rondgegaan. De reden waarom ze dit doet, zal je ziel raken.

De ontroerende afbeelding van deze dierenarts die naast de opgenomen hond slaapt, heeft wereldwijd de aandacht getrokken. In november 2018 vloog het huis waar Taka woonde met zijn verzorgers in de Verenigde Staten in brand. Tijdens de brand was alles erg chaotisch en zijn familie dacht dat hij verloren was gegaan.

Taka zat vast

Dat blijkt toen de brand uitbrak, Taka onder de veranda was. Hoewel zijn mensen probeerden hem daar weg te krijgen, maakte de machteloosheid van de situatie, met het vuur dat snel om zich heen greep, het moeilijk om hem te redden.

De vlammen waren hevig en het leek alsof er geen ontsnapping mogelijk was. Gelukkig slaagde Taka erin te ontsnappen en de straat op te rennen. 

Haar verschrikkelijke huilen

Zijn lichaam was verbrand en zijn kreten, beweren de buren, waren van veraf te horen vanwege de pijn waarin de hond verkeerde. Het was juist een van de buren die hem vond en hem onmiddellijk naar het Care More Animal Hospital bracht.

"Hij had brandwonden rond zijn ogen, in zijn mond, oren en buik," vertelde dierenarts Emily Martin aan The Dodo, de andere hoofdpersoon in dit verhaal.

veterinaria-cuida-perro-quemado

Emily en Taka op een andere foto samen. ​​​​​​©Care More Animal Hospital

Verbrand door vlammen

De brandwonden van Taka waren zo ernstig dat, ondanks de inspanningen van het hele veterinaire team, Taka blind werd. Enkele dagen later kreeg hij ook ademhalingsproblemen en moest hij aan een zuurstofmachine worden aangesloten in de kliniek van de Universiteit van Georgia. Nadat hij was gestabiliseerd, keerde hij terug naar Care More Animal, waar Emily, zijn dierenarts, op hem wachtte.

De dierenarts slaapt met de opgenomen hond

"Ik probeer al mijn patiënten op dezelfde manier te behandelen, maar zijn zaak raakte mijn hart een beetje meer (...). Toen hij binnenkwam, schreeuwde hij van de pijn. Ik ging bij hem zitten en hij begon rustiger te worden," legde Emily uit.

Sterker nog, dit was de beste manier die de dierenarts vond om Taka's pijn te verlichten tijdens zijn ziekenhuisopname door naast hem te slapen. De band tussen hen leidde er zelfs toe dat Taka's familie overwoog dat het het beste voor hem was om bij Emily te zijn.

Het verhaal achter de afbeelding van de dierenarts die naast de zieke hond ligt, begon op een nacht toen Taka niet alleen kon slapen. Emily nam hem toen mee naar haar huis.

Ze waren de hele nacht samen en konden bijna niet slapen vanwege de hevige pijn die de hond voelde. De volgende dag waren ze allebei uitgeput en vielen ze uitgeput in slaap. Op dat moment maakte een collega van Emily een foto van hen beiden terwijl ze sliepen.

Wil je gratis kaartjes winnen voor Animal Event? 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen