Aanbieding

Shelterhond Adoptie

Hondenopa Pitou kan niet stoppen met blij zijn.

© L'amour des animaux / Facebook (UKLIKE.RU)

Hond wacht elf lange jaren in een asiel: op zijn 14de verjaardag gebeurd er iets dat niemand dacht dat kon

Door Kaami Kanje

Online sinds

Na meer dan een decennium wachten voelt deze 14-jarige hond eindelijk voor het eerst liefde. Zijn reactie doet alle harten smelten.

Het grote ongeluk van Pitou: hij is geen puppy meer. Daarom was het in 2012 voor iedereen in het kleine asiel Hogar Corazón Animal in Buenos Aires (Argentinië) duidelijk dat het erg moeilijk zou worden om het ideale thuis voor de reu te vinden.

Dus de recente adoptie van Pitou door Silvina, medeoprichter van het asiel, is eigenlijk een echt wonder. Vooral omdat er tal van obstakels waren.

Asielhond Pitou wordt eindelijk geadopteerd

Een grote uitdaging was dat het asiel weinig mogelijkheden had om dierenliefhebbers op de hoogte te brengen van deze schattige viervoeter. "Omdat we een kleine organisatie waren, bereikten we niet veel mensen op sociale media", legt Silvina uit aan The Dodo.

Daarbij hecht Silvina er enorm veel waarde aan om echt een perfect huis te vinden voor haar beschermelingen, ongeacht hoelang het ook duurt. "Ik behandelen ze alsof ze mijn eigen kinderen zijn, en ik zou mijn kinderen niet zomaar aan iemand toevertrouwen. Mijn doel is altijd om voor hun welzijn te zorgen", benadrukt de toegewijde dierenbeschermer.

Na de adoptie: een echte verrassing

Op 9 augustus 2023, na een decennium van zoeken, komt eindelijk het grote moment voor Pitou - hij ontmoet Estefanía en Sebastián. Het stel wil hem in huis nemen en hem eindelijk een thuis geven wat hij verdient. En het is bijna alsof de viervoeter weet dat dit het is! De hond verrast iedereen compleet.

"Pitou heeft nooit een familie of een thuis gehad, dus we wisten dat adoptie moeilijk kon zijn," bekennen Estefanía en Sebastián in een video. Maar hij komt vanaf het begin geweldig overeen met zijn nieuwe familie - zelfs met zijn kattenzus.

Het is bijna alsof Pitou nooit ergens anders heeft gewoond. En de lieve, vrolijke viervoeter kan niet stoppen met glimlachen. Hij lijkt te denken dat het wachten de moeite waard is geweest in zijn geval. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen