Aanbieding

vermiste kat blueberry

vermiste kat blueberry

© Hannah - Facebook

Vermiste kat na 4 jaar eindelijk weer terecht: niemand had gedacht dat dit mogelijk was

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Het komt vaker voor dat iemand zijn of haar kat een dag of 2 mist, maar 4 jaar? Gelukkig heeft dit verhaal een happy end.

Een opmerkelijk verhaal uit het Ierse dorp Moycullen vertelt over de vondst van een kat die vier jaar eerder en ruim 320 kilometer verderop als vermist was opgegeven. Het dier, gechipt en herkend door een voorbijganger bij een lokale supermarkt, kon dankzij de chip terug worden herenigd met zijn verzorgers. Dit bericht werd gemeld door de Belfast Telegraph.

Vondst van de vermiste kat

Een voorbijganger ontdekte de kat bij een supermarkt merkte op dat de kat er ziek uitzag. Bezorgd over zijn welzijn, besloot de persoon de kat naar de dierenarts te brengen. Daar werd vastgesteld dat de kat een chip had, wat de sleutel bleek te zijn tot zijn terugkeer naar huis.

Identificatie en hereniging

Hoewel de kat niet werd gevonden in de Ierse database, verscheen hij wel in de Europese tegenhanger, genaamd Europetnet. Hierdoor kon worden vastgesteld dat het om de tien jaar oude Blueberry ging, die vier jaar eerder was weggelopen bij de familie Smith uit Bangor, Noord-Ierland.

Emotionele hereniging

De familie Smith was verrast en overweldigd door de onverwachte terugkeer van hun geliefde huisdier. Hannah Smith, een familielid, verklaarde dat Blueberry de familie nog herkende en direct genegenheid toonde. Hoewel de kat moest wennen aan zijn omgeving, heeft hij zijn oude zelf weer teruggevonden en is hij weer volledig op zijn gemak.

Belang van chippen kat

Dit hartverwarmende verhaal benadrukt de kracht van microchips bij huisdieren en illustreert de bijzondere band tussen huisdieren en hun verzorgers, zelfs na lange tijd en grote afstanden.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen