Aanbieding

hond knuffelen

hond knuffelen

© Happinez

Als je dit dagelijks doet, dan wordt je gelukkiger en behaal je ook nog eens een gezondheidswinst

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Iedereen weet dat dieren een positieve invloed hebben op je gezondheid, en nieuw onderzoek wijst uit dat knuffelen met je hond gezond is!

Het knuffelen met je hond is niet alleen een genot, maar heeft ook aantoonbare gezondheidsvoordelen. Deze voordelen strekken zich uit tot zowel fysieke als mentale gezondheid, waardoor het hebben van een hond een waardevolle aanvulling op het leven kan zijn.

Algemene gezondheidsvoordelen van hondenbezit

Het hebben van een hond kan een positieve invloed hebben op verschillende aspecten van de gezondheid. Onderzoek toont aan dat hondenouders over het algemeen minder kans hebben op mentale ziekten zoals depressie, eenzaamheid, en angst- en stressstoornissen. Bovendien dragen honden bij aan een actieve levensstijl, verbeteren ze sociale vaardigheden en verminderen ze gevoelens van eenzaamheid.

Specifieke voordelen van knuffelen met je hond

Tijdens het knuffelen met je hond komt het hormoon oxytocine vrij, ook wel bekend als het 'liefdeshormoon'. Dit hormoon vermindert stress, verlaagt de bloeddruk en hartslag, en versterkt de band tussen baasje en huisdier. Het knuffelen met je hond kan dus een rustgevend effect hebben en gevoelens van verbondenheid bevorderen.

Interactie tussen honden en mensen met angst

Hoewel het een wijdverbreid idee is dat honden angst kunnen ruiken, is dit niet wetenschappelijk bewezen. Wel kunnen honden afwijkend gedrag opmerken, waardoor ze nieuwsgierigheid tonen naar mensen met angst. Deze interactie kan leiden tot een stijging van het oxytocinegehalte bij mensen, waardoor angstgevoelens verminderen.

Gezondheidsvoordelen voor hondenliefhebbers

Zelfs als je geen eigen hond hebt, kun je profiteren van de gezondheidsvoordelen door vrijwilligerswerk te doen in een hondenasiel of door af en toe op honden te passen. Dit biedt niet alleen plezier en ontspanning, maar draagt ook bij aan het welzijn van de honden.

Kortom, het knuffelen met je hond heeft talloze voordelen voor zowel jou als je trouwe viervoeter, waardoor het een waardevolle en gezonde activiteit is in het dagelijks leven.

Bron: Artikel RTL Nieuws 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen