Aanbieding

losloopgebied wageningen

losloopgebied wageningen

© Hondenvrienden Wageningen

Gemeente trekt een half miljoen uit voor hondenspeelveldjes: Wat gaat er veranderen?

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Het blijft binnen iedere gemeente wel een discussiepunt. De voorzieningen voor honden en de bijbehorende hondenbelasting die jaarlijks betaald wordt. 

In Wageningen hebben hondenouders reden tot blijdschap, want er komt een flinke investering van een half miljoen euro voor het verbeteren van hondenspeelveldjes. Wat houdt deze investering precies in en hoe gaat het het hondenbeleid veranderen? 

Een stap naar meer hondvriendelijkheid

Nicole Pluim, medeoprichter van de actiegroep 'Hondenvrienden Wageningen', speelde een cruciale rol in het tot stand komen van het nieuwe hondenbeleid. Hoewel het initiatief voor een losloopgebied niet slaagde, heeft intensieve samenwerking met de gemeente geleid tot een hondvriendelijkere omgeving.

Uitbreiding van hondenspeelveldjes

Met het nieuwe beleid zullen er zeven hondenspeelveldjes verspreid over de stad komen, in plaats van de huidige vier. Deze veldjes worden voorzien van hekwerken en diverse speeltoestellen waar honden veilig kunnen spelen en baasjes actief kunnen deelnemen aan activiteiten met hun viervoeters.

Opruimplicht en gratis poepzakjes

Een belangrijk onderdeel van het nieuwe beleid is de invoering van een opruimplicht voor hondenpoep in de hele stad. Daarnaast zullen er bij de hondenspeelveldjes prullenbakken worden geplaatst, en is besloten om gratis poepzakjes beschikbaar te stellen. Hoewel er weerstand was tegen dit besluit vanuit sommige politieke partijen, is het voorstel uiteindelijk aangenomen.

Toekomst van het hondenbeleid in Wageningen

Met deze investering en beleidsveranderingen hoopt Wageningen een stap te zetten naar een meer hondvriendelijke stad. Door het creëren van aantrekkelijke speelveldjes en het stimuleren van verantwoordelijk gedrag van hondenouders, wordt gestreefd naar een schoner en prettiger leefklimaat voor zowel mens als dier.

We hopen bij Wamiz dat het voorbeeld in Wageningen andere gemeentes doet volgen. 

Bron: omroep Gelderland

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen