Aanbieding

hondenuitlaatservice

hondenuitlaatservice

© NHNieuws

Uitlaatservices onder druk door nieuwe regels in natuurgebieden

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

We schreven eerder al over de gevolgen van de nieuwe regels in de natuur en dit keer zoomen we dieper in op de problemen voor hondenuitlaatservices.

Met ingang van volgend jaar worden hondenuitlaatservices geconfronteerd met nieuwe regels in de natuurgebieden van Natuurmonumenten. Het maximum aantal honden per persoon wordt beperkt tot drie, wat de uitlaatservices voor uitdagingen plaatst. We schreven eerder al over wat deze regelwijziging in bredere zin betekent in dit artikel, maar nu zoomen we specifiek in wat het voor hondenuitlaatservices betekent. 

Uitdagingen voor hondenuitlaatservices

Marit Hendriksen, eigenaar van hondenuitlaatservice DogDoc, vreest dat haar bedrijf onder druk komt te staan, zo valt te lezen op NHnieuws. Met de nieuwe regel wordt het vinden van geschikte uitlaatplekken steeds moeilijker, en het naleven van de drie-honden-regel is voor haar geen optie.

Achtergrond van de nieuwe regelgeving

Natuurmonumenten introduceert de drie-honden-regel om overlast door honden in natuurgebieden tegen te gaan. Hoewel de organisatie streeft naar een gastvrije omgeving voor alle bezoekers, moet ook rekening worden gehouden met de belangen van mensen die niet van honden houden. Daarnaast zorgt de drukte in de natuur voor een verdere verdrukking van kwetsbare dieren en vegetatie. 

Zoeken naar oplossingen

Verschillende hondenuitlaatservices, waaronder DogDoc en De Dierenvrienden, hebben te maken met de gevolgen van deze nieuwe regelgeving. Ze proberen samen met Natuurmonumenten en andere betrokken partijen oplossingen te vinden, maar het is een uitdaging om geschikte alternatieve uitlaatgebieden te vinden.

Daarnaast maken diverse bedrijven zich zorgen over de oplopende kosten die het met zich mee brengt, zo ook Marit:" Ik ben bang dat uitlaatservices straks alleen nog voor de yuppen te betalen is."

Pleidooi voor ondersteuning

Marit Hendriksen benadrukt het belang van het vinden van structurele oplossingen voor hondenuitlaatservices. Ze pleit voor meer begrip en ondersteuning vanuit de gemeente en andere betrokken instanties om ervoor te zorgen dat honden op verantwoorde wijze kunnen worden uitgelaten.

Bron: NH nieuws

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen