Aanbieding

Yorkies / dier.nu
© Stichting DierenLot

Dankzij gulle donatie kunnen opgevangen Yorkshires eindelijk sneller worden geholpen

Door Kaami Kanje

Online sinds

Herken je het gevoel van druk op de ogen? Dit is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem bij Yorkies. Als het onbehandeld blijft, kan het zelfs leiden tot blindheid.

Op dit moment zorgt de Moon Yorkshire Terrier Stichting voor 28 Yorkshire terriërs, waarvan er 5 voortdurend behandeling aan hun ogen nodig hebben. De kosten voor de organisatie nemen toe, voornamelijk als gevolg van de stijgende tarieven van dierenartsen. Maar ze hebben een slimme oplossing bedacht!

Het vroegtijdig opmerken van oogproblemen bij Yorkshire Terriërs is van groot belang. Herken je dat gevoel van druk op de ogen? Helaas is dit een veelvoorkomend gezondheidsprobleem bij Yorkies. Als het onbehandeld blijft, kan het zelfs leiden tot blindheid. 

Slimme oplossing voor snellere detectie en behandeling van glaucoom bij Yorkies

Van de 28 beestjes met oogproblemen zijn er een totaal van 12 hondjes welke staar ontwikkelen. Bij deze staar /glaucoom speelt een (te) hoge oogdruk een grote rol. Van deze honden, welke permanent behandeld worden en/of staar hebben, wordt tijdens consult regelmatig de oogdruk gecontroleerd (van groot belang om het oog te kunnen behouden). Op termijn betekend dit een besparing op de dierenartskosten op het moment dat het mogelijk is deze meting zelfstandig in de opvang uit te voeren. Tevens kan door preventief wat vaker te meten tijdig geanticipeerd en in potentie mogelijk onnodige dierenartsbezoek vermeden worden. 

Om glaucoom sneller op te sporen en dierenartskosten te verminderen, heeft de stichting een aanvraag ingediend voor een oogdrukmeter, die ze hebben gekregen. Hierdoor kan de stichting zelf eerst de ogen controleren en hoeft het dier alleen naar de dierenarts als de oogdruk echt te hoog is. Dit bespaart niet alleen kosten, maar maakt ook vroegtijdige behandeling mogelijk als een hoge druk sneller wordt vastgesteld. De normale oogdruk bij honden ligt tussen de 10-25 mmHg. Met de Yorkie op de foto is alles dus prima in orde.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen