Aanbieding

puppybowl 2024

puppybowl 2024

© Variety

20ste editie van de Puppy Bowl, een schattige variant van de Super Bowl met een heel speciaal doel (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Terwijl Amerikaanse sportliefhebbers vol spanning keken naar de Super Bowl op zondagavond, richten wij ons op de 20ste editie van de Puppy Bowl.

Puppy Bowl versus Super Bowl

Terwijl Amerikaanse sportliefhebbers vol spanning uitkijken naar de Super Bowl op zondagavond, kijken dierenliefhebbers reikhalzend uit naar de 20ste editie van de Puppy Bowl. Minder sportief, maar tien keer zo schattig.

Een alternatief evenement

Terwijl heel Amerika zondagavond voor de tv zal zitten voor de Super Bowl tussen de San Francisco 49ers en de Kansas City Chiefs, zullen minder fanatieke sportliefhebbers eerder op de dag al hun televisie aanzetten voor de Puppy Bowl.

Een schattig spektakel

Het programma, dat twintig jaar geleden werd bedacht als tegenhanger van de Super Bowl, draait om honden die American football spelen en punten verdienen door met een speeltje over de doellijn te rennen. Maar het echte hoogtepunt is natuurlijk de schattigheid van de honden.

Een diepere boodschap

Ondanks de schattige vertoning heeft de Puppy Bowl ook een serieuze boodschap. Alle deelnemende honden zijn namelijk afkomstig uit asielen, en de organisatoren willen mensen aanmoedigen om deze honden te adopteren in plaats van bij fokkers te kopen.

Verscheidenheid aan honden

Dit jaar zullen 131 puppies uit 73 asielen en opvangcentra in 36 staten te zien zijn in de Puppy Bowl. De variatie is enorm, van kleine pups zoals Sweetpea van 0,7 kilogram tot grote honden zoals Levi de Duitse Dog van bijna 32 kilogram.

Speciale behoeften

Naast de schattigheid van de pups, zullen dit jaar ook zes honden met speciale behoeften te zien zijn, waaronder een mopshond met een neurologische aandoening en een Papillon mix genaamd Mr. Bean, die alleen nog maar zijn achterpoten heeft.

Adoptie aanmoedigen

Alle dieren die deelnemen aan de Puppy Bowl zijn in principe adopteerbaar, hoewel velen waarschijnlijk al een nieuw thuis hebben gevonden. Desalniettemin blijft het doel van de show om het belang van adoptie te benadrukken en te laten zien dat asielhonden geweldige huisdieren zijn. We vinden het een super mooi initiatief en wensen alle lieve pups het beste toe!

Kijk hier naar de video van het spel:

Denk jij erover een hond te adopteren? Kijk dan snel op onze adoptiepagina!
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen