Aanbieding

Redding van 12 honden

Wat de redders in het donkere huis aantreffen, schokt hen diep.

© New Africa / Shutterstock

Schokkende ontdekking in verlaten woning: verwaarloosde dieren in gruwelijke toestand aangetroffen

Door Kaami Kanje

Online sinds

Wat de politie en de dierenartsen aantreffen is gewoonweg angstaanjagend.

"!!! LET OP, DE INHOUD KAN SCHOKKEND ZIJN !!!" deze dringende waarschuwing gaat vooraf aan het verslag van de gebeurtenissen op de late avond van 26 januari 2024. Volledig terecht, want wat volgt is moeilijk te verdragen.

"We zijn het nog steeds aan het verwerken, althans dat proberen we", beschrijven de vrijwilligers van het dierenasiel hun emotionele toestand na alles wat ze hebben gezien. De beelden waarmee ze op die vrijdag in het horrorhuis werden geconfronteerd, zullen hen zeker nog lang achtervolgen.

Het horrorhuis

Zelfs de stank die door de geopende voordeur komt, doet het ergste vermoeden. Onder het schijnsel van zaklampen doorzoeken dierenbeschermers, politie en de dierenarts het donkere, bijna lege huis. In de logeerkamer dan een beeld van absolute gruwel: "Honden vol urine, ontlasting, verse en oude wonden, gebroken poten, kapotte ogen, ademhalingsproblemen..."

Tien verwarde Chihuahua's komen uit de volledig-met-urine-en-ontlasting-gevulde kamer gerend. Ze waren daar blijkbaar al een tijdje opgesloten.

In de garage staan de reddingswerkers voor de volgende schok: terwijl de wasmachine naast de ingang draait alsof het de normaalste zaak van de wereld is, wacht hen hier nog een ander horrorscenario.

Dierenbeschermers redden 12 verwaarloosde honden

"2 honden... Overal vuil en uitwerpselen, vers en oud... hoe oud?!" Hier moeten al een tijdje twee Ridgebacks in vuil en ellende hebben geleefd. De reu bestaat alleen nog maar uit vel en botten. De teef van nog geen jaar oud is volledig in paniek bij het zien van de onbekende mensen.

Uiteindelijk ontdekken de dierenbeschermers ook nog zeven schildpadden, waarvan er drie al dood zijn, zoals blijkt. Dit huis is de hel op aarde.

De 12 honden bevinden zich nu veilig in het dierenasiel. Zodra de dierenartsen de onderzoeken hebben afgerond, zullen ze zo snel mogelijk aan liefdevolle mensen worden toegewezen. De overlevende schildpadden hebben nu een passend thuis in de dierentuin.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen