Aanbieding

Pyrenese berghond in een slee
© Wanderers' Rest Humane Association - Facebook

Schokkende ontdekking: asiel vindt hond vastgebonden aan slee met hartverscheurend briefje

Door Kaami Kanje

Online sinds

Alle verhalen van achterlating zijn hartverscheurend. Maar de manier waarop Perry, de Pyrenese berghond, achtergelaten werd, is het meest schokkende en tragische verhaal.

Het was 's ochtends dat het personeel van Wanderer's Rest Humane Association ontdekte dat een Pyrenese berghond voor hun opvangcentrum was achtergelaten. Naast hem lag een briefje waarop stond: "Meer dan 10 jaar oud. Kan niet meer lopen."

In goede handen

Vanwege zijn onvermogen om te bewegen, was de hond duidelijk met een slee naar het asiel gesleept en daar achtergelaten om voor zichzelf te zorgen. Geschokt deelden medewerkers van het asiel foto's van Perry op Facebook, waarbij ze hun volgers eraan herinnerden dat er altijd andere opties zijn als je een huisdier een nieuw thuis wilt geven. Een hond alleen buiten achterlaten - vooral een oud en zwak dier - is daar niet een van.

Arme Perry had tal van problemen. Zijn vervilte vacht had een huidinfectie veroorzaakt en de teken die hij had opgelopen hadden een paar ziekten veroorzaakt. Gelukkig leek zijn onvermogen om te lopen veroorzaakt te zijn door de bovengenoemde problemen (en door zijn gewicht), dus het was potentieel omkeerbaar.

Een prachtig wonder

Na intensieve verzorging, medicatie en revalidatie, wordt Perry elke dag sterker. Hij kan nu zelfstandig enkele minuten lopen en geniet met volle teugen van zijn herwonnen jeugd.

Perry verblijft nu in een pleeggezin en wacht op een liefdevolle familie voor altijd. We wensen hem het allerbeste toe; hij verdient het echt!

 
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen