Aanbieding

Trimsalon onderneemt opmerkelijke actie na verbod XL Bully
© Kymberlee Anderson/ Getty Images

Trimsalon onderneemt opmerkelijke actie na verbod XL Bully

Door Kaami Kanje

Online sinds Bijgewerkt op

Huisdierverzorger Gail Robertson voelde zich gefrustreerd door het verbod op XL Bullies in het Verenigd Koninkrijk. Ze besloot er iets aan te doen.

Het verbod op Amerikaanse XL Bullies trad op 31 december 2023 in werking, wat betekent dat eigenaren hun honden nu te allen tijde aangelijnd en gemuilkorfd moeten houden.

De criteria voor XL Bully-honden zijn door de overheid vastgesteld als een reeks fysieke kenmerken, wat de afgelopen maanden heeft geleid tot veel controverse en verzet.

"Het is zo slecht geformuleerd en ineffectief," merkte de trimmer op tegen KentOnline, waarbij ze uitlegde dat veel honden die niet eens buldogs zijn, mogelijk worden getroffen vanwege hun hoogte en grootte.

Veilige ruimte

In een poging iets terug te doen voor de Buldog-gemeenschap, besloot Gail een van haar velden bij The Paw Seasons Spa om te vormen tot een toevluchtsoord voor honden die anders tijdens wandelingen gemuilkorfd moeten zijn.

Met een investering van £10.000 om haar plan uit te voeren, wilde de trimmer een ruimte creëren waar honden vrij kunnen rennen, spelen en plezier kunnen hebben.

Veel velden die te huur zijn, hebben mogelijk niet de juiste verzekering voor XL-bulldogs, maar Gail heeft ervoor gezorgd dat alles in orde is. Het veld is veilig omheind, en zeven gesloten poorten scheiden de ruimte van de weg. In de toekomst hoopt ze ook schuilplaatsen en zitplaatsen toe te voegen voor degenen die op bezoek komen met hun viervoetige metgezellen.

Een daad van vriendelijkheid

De trimmer kreeg voor het eerst het idee voor het veld toen ze besefte hoe moeilijk het zou zijn voor verzorgers om hun honden de benodigde ruimte te bieden. Met de meerderheid van particuliere velden die per uur in rekening worden gebracht, wist ze dat ze de dingen anders wilde aanpakken.

De eigenaar van het dierenverzorgingscentrum heeft al een dagopvang, met verschillende velden beschikbaar voor de honden in haar zorg. Dit bood de gelegenheid om een veld specifiek toe te wijden aan honden die anders aangelijnd moeten blijven, terwijl ze zich houdt aan de voorschriften en hun veiligheid handhaaft.

In een opmerkelijke daad van vriendelijkheid heeft Gail besloten het veld gratis aan te bieden, met alleen het verzoek dat verzorgers na hun honden opruimen en vooraf boeken. Het veld, in Birchington, Kent, zal officieel worden geopend vanaf februari van dit jaar.

Wat zijn we blij dat mensen zoals Gail bestaan!! Bedankt voor je inzet!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen