Aanbieding

Sammy Wilkinson XL Bully

Deze actie was een race tegen de klok

© Sammy Wilkinson / Facebook / LancsLive

Kort voor middernacht steekt deze man de grens over om het ergste voor zijn honden te voorkomen

Door Kaami Kanje

Online sinds

De tijd tikt meedogenloos, dat weet Sammy Wilkinson. Daarom doet hij alles wat in zijn vermogen ligt om zijn honden voor dit lot te behoeden.

Hij ziet er moe uit, uitgeput - toch straalt de man extatisch op zijn selfie. Op de achtergrond zijn twee honden te zien. Voor hen onderneemt Sammy Wilkinson (29) alle ontberingen en rijdt hij meer dan 320 kilometer naar de grens op oudejaarsavond. Zoals al in de voorgaande nachten!

De dierenliefhebber uit Black Country, Engeland, probeert zoveel mogelijk XL Bullys naar Schotland te brengen. Daar gelden de strenge regels niet die op 1 januari 2024 van kracht worden in Engeland en Wales. Vanaf die datum zijn XL Bullys hier illegaal en moeten altijd aan de lijn en gemuilkorfd worden gehouden.

Hij rijdt honderden kilometers om XL Bullys te redden

De reden hiervoor zijn talrijke ernstige aanvallen door honden van dit ras in de afgelopen maanden. Na de laatste aanval had premier Rishi Sunak zich persoonlijk ingezet voor een strenge aanpak.

Voor Sammy Wilkinson en hotelier Lisa Lou Bel uit Blackpool is dit absoluut onaanvaardbaar. Ze hebben de handen ineengeslagen en geprobeerd zoveel mogelijk XL Bullys te redden van de beperkingen.

Dankzij een crowdfundingsactie is er tot nu toe bijna 11.400 euro opgehaald - en dit stelde Wilkinson in staat om tot nu toe 30 honden naar Schotland te brengen. Waar ze hopelijk bij nieuwe families een leven in vrijheid zonder beperkingen kunnen leiden, zo is de hoop.

Sammy blijft zolang mogelijk doorgaan

Zaterdagnacht plaatst hij extatisch op sociale media: "Ik ben helemaal uitgeput en mijn auto valt uit elkaar, maar jij, Rishi Sunak, doodt deze honden niet, nu is er nog voor middernacht een race naar de Schotse grens gepland."

En het einde van Sammy's race tegen de klok is nog niet in zicht. Hoewel hij al meer dan 8.000 kilometer heeft gereden vanwege de honden, zal hij doorgaan met zijn verhuisactie zolang hij kan.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen